Sunshine

Goddag! Vilken fantastisk dag det varit idag med strålande sol!!!! Helt fantastiskt. Var igår iväg på en väldigt lyckad och rolig fest och sedan gick vi ut också. Sist jag var ute var det så himla himla tråkigt men igår var det fullsmäckat med folk och bra musik! Kan ju knappast bli bättre då.

I förmiddags fick Ellie och Fanni gå en sväng i skogen, gick toppen, och det var så härligt att få njuta av det fina vädret. Igår skrev jag HP hela dagen så då fick jag inte njuta av solen som var framme även igår tyvärr. Vi får hoppas jag får se den snart igen ;)

Förövrigt jobbar hästarna på bra. Börjar hitta knapparna för att få Fanni lägre i formen så hon verkligen jobbar upp ryggen och bär sog själv och med ett jämnt stöd på båda tyglarna. Mycket svårare än vad man kan tro!

Dax att ta tag i rummet nu som jag städade för en (!!!) vecka sedan men det är redan ett bombnedslag... Förstår inte att det ska vara så svårt att ha det städat och fint haha...

idag är det 3 år sedan min vita prins blev min! Vår saga blev tyvärr inte en dans på rosor som vi lite hoppades på, men jag är ändå så glad att han kom till mig. För hur mycket elände vi har gått igenom under dessa år så är jag så glad att få ge honom chansen att ha det bästa pensionärslivet som bara han ska ha. Han trivs hur bra som helst med att få vara "familjefar" i hagen, att bli ompysslad men inte behöva bli riden. Sålänge Acorat är glad och mår bra så mår jag bra, och det gör han nu vilket känns otroligt bra för mig <3

Jämnt stöd

Tänk vad fantastiskt det är när båda hästarna går riktigt bra samma dag! Underbar känsla!

Idag var första gången som Fanni tog stöd på vänstertygeln, som jag kämpat med en massor med olika övningar för att få henne att släppa höger och vara jämn på båda tyglarna, idag kom det! Hon gick dessutom i den lite lägre formen som jag velat få henne till, så hon verkligen jobbar upp med ryggen från bakbenen. Jag som hade förväntat mig en galen häst idag (då jag klippte henne igår) fick istället en lugn och lydig häst, härligt!

Hade tänkt mig att rida ut Ellie idag, meeen mörkret kommer alltid snabbare än vad jag tror och jag är livrädd att rida ut i mörkret pga att jag blivit jagad av en räv några gånger!!! Värsta någonsin haha. Nu är det massor med vildsvin runt oss också så det är jag också rädd för när det är mörkt hehe... Så det blev ett pass på banan helt enkelt, får skynda mig ut innan mörkret imorgon istället!

Hur som helst så var hon sååå fin!!! Älskade ponny, mjuk pch fin i båda sidorna, stadig och bra i förvända galoppen, klockrena byten och ja, riktigt bra var det idag 😍 bästa lilla Ellie! Hon gör mig så glad <3

<3

Dagar kommer och går

Jahapp, här sitter man i soffan och tror att jag bloggat iaf varannan dag denna vecka då jag haft inlägg i huvudet, men när jag sedan går in och kollar visar det sig att jag inte bloggat på en vecka????? Förstår inte vad det är som händer att det inte blir av då jag har massor med inlägg i huvudet... Jaja, sånt är livet.

Hur som haver:
Först och främst så skötte sig Fanni super på första träningen. Var endast lydnadsövningar, bland annat klockan som jag avskyr väldigt mycket haha, men måste säga att det gick bra ändå! Väldigt nöjd med henne och är så glad <3 Resten av veckan har hon jobbat på bra både på banan och i skogen. Igår blev det vila för både Fanni och Ellie då vi firade mormor som fyllt år. Så idag fick Fanni lite "lång låg" jobb på banan vilket gick bra! Mycket sidvärtsrörelser jobbar vi med nu för stretch och lösgörande. Märker stor skillnad från gång till gång så det är väldigt kul! Bokat in tid hos tandläkaren också, blir spännande att se hur hennes mun och tänder ser ut!! (Fingerscrossed!!!)

Fina lilla hästis!

Lilla Ellie går så bra hon med här hemma. Hoppade lite småhinder i onsdags, skogen i torsdags och igår vila. Idag skulle några egentligen prova henne men det blev inte av så då fick jag till ett riktigt trimpass inför morgondagens provridning. Hon car så himla himla fin, lydig, lyhörd och ja helt enkelt perfekt😍 Hon ger mog alltid en bra känsla men idag var den extra bra! ❤️

Missade typ hela dagen hemma idag så imorgon ska jag ta igen det genom att vara effektiv som tusan!!

Vart tar tiden vägen

Tiden bara rinner iväg nu för tiden, vilket är både bra och mindre bra. Bra- för att tiden går utan att det känns som den "tuggar fast" och det inte händer något eller att man gör något kul. Mindre bra- för att man vill hinna med att göra en miljon saker till på samma dag!!! 
 
Dagarna går i ett verkligen, men det är så jag tycker om att ha det så jag njuter! Hästarna går fint och imorgon är det dags att hoppa lite med Fanni, ska bli så skoj! 
Fina Pell <3 
 
Vi höres, nu är det sängdax! 

Moment

Efter att ha haft några hästar som inte varit så trevliga att rida ut på (stannat och stegrat etc) så har det tyvärr satt sig lite i mig när jag ska ut med en ny häst. Men idag var det dags att ta med Fanni ut i skogen efter några pass på banan och det gick mycket bra!! Nästan själv förvånad över att det gick så bra haha. Var nästan säker på att någon skulle hända men icke! Hon brydde sig inte om någonting och vi kunde trava bredvid det ekipage som vi red ut med, till min störta förvåning haha! Får verkligen mersmak för min fina häst och det känns så bra och så rätt<3 På tisdag står hoppträning på schemat vilket vi längtar till väldigt mycket :D Har tyvärr inga nya bilder, men ska se till så mamma knäpper några på tisdag iaf. 
 
 
 
För Ellies del var det provridning idag som gällde :)