Inspo från marken

Tisdag idag vilket innebar att Jannica var här och hade träningar. 11 ekipage som var med idag, superkul verkligen! Eftersom Fanni har en lugnare period nu så fick jag stå på marken, men ack så roligt och bra det var! Önskar jag hade fler såna här dagar och mer tid till detta. Trots att jag "bara" stod på marken och tittade på så var det så kul att se hur alla olika ekipage jobbade på. Allt från unghästar till äldre hästar, från barn till vuxna. En blandad kompott på ekipage minst sagt men så bra att se så olika ekipage! 


Roligt också att se alla ekipages utveckling. Det händer så mycket från vecka till vecka och det är så kul att följa och se den. Verkligen superbra jobbat av allihopa! 

Fanni fick idag jobba en kortis med equibandet. Blev inte så länge men hon gjorde det väldigt bra så det var kul! Älskade lilla häst. Så glad för henne <3 

från vår tur igår, nöjd och riktigt glad att få komma ut i skogen!

Midsommarhelg

Vilken fantastisk midsommarhelg jag haft på alla sätt och vis! Både hunnit med att träffa vänner, fixa med hästarna och allt vad det innebär och även vilat upp mig. Himla himla skönt verkligen. Borde ha rensat lite ogräs och tvättat både bil + transport, men det finns det fler dagar till. 
 
Hade en superlyckad midsommarafton där jag hade bjudit hit lite folk för 5-kamp och grillning (så mycket bättre än den traditionella midsommar-maten). Kunde knappast blivit bättre, så glad för alla fina vänner jag har <3 <3 
 
 
Jag ser så himla "pysslig" ut och duktig på den här bilden, hhaha. tyvärr blev min krans typ den fulaste jag någonsin sett, men vad gör väl det! ;) Krans som krans, haha. Nästa år hoppas jag att jag är bättre...
 
 
 
 
 
Fanni har jag börjat trava lite smått, tjohooo. Så roligt! Dessutom har hon jobbat på otroligt bra. Igår och idag red jag på banan på ett lite "nytt" sätt. Nämligen att mestadels bara rida med inner skänkeln och yttertygeln runt fyrkanten. Detta för att slippa att man blir hängig i innertygeln som de flesta (inklusive mig själv) tyvärr blir. Fanni fattade det jättebra och gjorde det toppen. Väldigt avslappnad och mjuk har hon också varit. Blir spännande att se hur hon är i galoppen sen med denna övning eftersom det är där som hon gärna blir lite spänd. Det visar sig till helgen helt enkelt när vi ska galoppera :D
 
Älskade lille hästis
 
Thea har fått sig lite pyssel också och ett steg vidare i det. För tre veckor sedan  hade hon bort en bit av kastanjen på ena bakbenet som såg väldigt otäckt ut. Förutom att det var ganska så djupt sår var hon även väldigt svullen på hela benet. Men efter att ha spolat rent och smörjt in och en antibiotika kur så är det nu helt läkt och fint! Superskönt. Tidigare har vi bara spolat benen på henne men idag tog vi steget vidare och spolade högre upp på kroppen som hon gjorde riktigt bra! Nästa gång blir det hela kroppen så hon får pröva på det med. 
 
sötis Thea <3 Alltid bra med repgrimma under vanliga grimman när man gör nya saker tycker jag.
 
Mina älskade två <3 Så glad att de älskar varandra så mycket. De lämnar knappt varandras sida utan går tätt bredvid varandra hela tiden <3 
 
Idag snodde jag även mammas islänning så red mamma och jag ut en sväng. Supermysigt och trevligt! Och kul att rida liten ponny med haha. 
Fantastiskt söt är hon! 
 
Mamma visade mig även en ny runda i skogen som jag inte ridit tidigare, wohooooo. Så kul med nya rundor här där vi knappt har någonting haha. Träffade även på en elefant och liemannen ute i skogen... ;) 
 
 
 
Läskigt va! 
 
HEJS! 

Midsommar

Och så har solen vänt och midsommar är här. Känns ju deppigt att tänka så iof men det är tyvärr så sant som det är sagt. Det dröjer några månader innan det blir mörkt och kallt iallefall, så tur är väl det. 
 
Här har det varit full kareta sedan tidigt imorse. Städat hela huset då jag har bjudit hit lite vänner ikväll vilket ska bli superskoj! I veckan har Fanni jobbats med equibandet samt att jag skrittat lite på henne uppsuttit, wihooo. I onsdags när vi jobbade med equibandet var hon riktigt riktigt duktig. Hon har nog aldrig varit så lyörd på mig eller jobbat så bra med kroppen när vi kört med bandet som då. Superkul!  I helgen fortsätter vi med skrittarbete och under nästa vecka ska vi börja trava igång lite smått. 
 
 
 
Nu ska jag fixa klart allt till 5-kampen vi ska köra ikväll! ute i sista stund, men vad gör väl det! ;) Lite ridning ska också hinnas med innan gästerna kommer så det är bäst att rappa på! Hejs! 
 
Söte lilla Thea <3 <3 

Lördagsmys

Vilken dag vi haft här idag! Strålande sol och 25+, helt fantastiskt. Att Jag dessutom varit ledig idag och inte haft fullt upp gjorde det hela ännu bättre! 
 
Var uppe vid halv 6 för att släppa ut hästarna, men passade på att gå in och sova ett par timmar till efter det. Det behövde kroppen och knoppen, väldigt skönt var det. Gick sedan upp strax innan 9, fick i mig frukost osv. Därefter passade jag på att gå ut och njuta i det fina vädret = Sola!! Den lilla färg jag fick för någon månad sen när det var så varmt och soligt här har iprincip försvunnit, så det gäller att ta vara på varje minut i solen... 
 
 
Vid lunch åkte jag in till stan där jag mötte upp lite kära vänner för att titta på flakåkningen och årets studenter! Oj vad känsloladdat det blev. Man fick ju rysningar bara av att vara där... saknar så livets dag, jäklar vad bra det var. 
 
 
Därefter blev det lite intag av mat på sultans, väldans trevligt och gott för den delen med! När jag sedan kom hem var de bara att kila ut igen och sola en stund. somsagt, det gäller att passa på ;)  
 
Såhär på kvällskvisten har jag precis fixat stall och jobbat Fanni en sväng med equibandet. Idag var hon riktigt riktigt duktig faktiskt. Lyssnade fint på mig istället för att fokusera på allt annat utom mig, hehe. Supernöjd verkligen så imorgon ska jag upp och skritta lite på henne uppsuttet, wihooooo! 3 veckor sedan sist, som det kryper i mig!! 
 
 
 

Fullt ös

Mycket som tar på kroppen, både fysiskt och psykiskt oavsett vad man gör egentligen. Skönt att jobba tänker man efter att ha pluggat, men även fast jag har ett rätt "lätt" jobb så är jag helt dödens när jag kommer hem haha. Lite pinsamt men så är det. I helgen ska ja se till att vila upp mig, vara hemma och ta det lugnt och släppa alla måsten för en stund. 


Igår tränade jag som tidigare nämnt mammas ponny Rocky. Riktigt roligt var det att rida ponny hehe, det har alltid sin lilla charm. Väldigt stor skillnad dock nu när jag är så van med Fanni när jag bara har en häst. Det är nackdelen med en häst att man bara är i det och den ridningen och det tar längre tid att ställa om sig. Det gick rätt bra ändå, bara de första sprången som jag trodde han skulle gå av stort på så det blev ett halvt. Men det är inte hela världen. Hittade sen ridningen och hur jag skulle rida honom på hinder så det var riktigt skoj :D bra hoppar han också!! Han ser inte ut att vara så mycket för världen kanske, men visst kan han hoppa! Skriv inläggstext