MÖSSPÅTAGNING

Igår var det äntligen dax för inget mindre än mösspåtagningen!!! 
 
Började dagen på bästa sätt med en tur i skogen på Ellie vid 6 på morgonen <3 finns ju inget bättre än att gå upp tidigt<3

Här i Katrineholm har vi mösspåtagning 2 veckor innan studenten. På mösspåtagningen så sätter man mössan bak och fram och så sitter den enda till studentdagen och avslutningen där man tillsammans vänder på mössorna. Tycker faktiskt det är en riktigt rolig tradition som vi har här, tackar den som införde den!! Vi brukar även skriva något "internt" eller smeknamn eller liknande på baksidan av mössan, extra roligt blir det då eftersom vi visar texten som står där under två veckors tid genom att mössan är vänd åt fel håll.
 
På min står det "ElisE", av den enkla anledningen att jag genom alla år blivit uppropad som "Elis" och då ropar hela klassen "E" i kör. Eller att jag säger "E" när någon tror jag heter Elis ;)  Man uttalar ju trots allt sista E:et i mitt namn, så var det någon av er som missat det så vet ni det nu. Jag heter alltså ELISE där man uttalar varenda liten bokstav precis som den är och ingenting annat! ;) 
 


 
Hade en riktigt rolig och trevlig kväll med klassen och resten av studenterna. Tänk att det är våran tur i år!!! Ärl ika dålig som alltid att ta kort, men här har ni lite av det jag tog och några screenshots :) Under de sista två veckorna (alltså de två kommande veckorna) ses vi med klassen i princip varje dag. Ska bli så trevligt men samtidigt kommer det bli så himla tråkigt att lämna EK13. 


 Med tanke på att jag inte har några "viktiga" tävlingar eller är på samma nivå som jag var för några år sedan så får hästarna gå på lite halvfart de kommande 14 dagarna. Jag tar ju trots allt bara studenten en gång i livet, hästarna och tävlingar finns kvar efter det. Så nu blir det fokus på studenten men det är klart jag rider osv ändå. annars klarar jag mig aldrig haha ;) 

Suck

Hej!

Igår var vi iväg med Calle till equiterapeuten. Det blev dock inget av det då han var halt när vi kom dit.. Hoppas verkligen inte det är något farligt, det var redan bättre imorse så det känns bra. Ska ändå åka iväg på onsdag och kolla upp honom, lika bra att se så allt står rätt till. <3 

Ellie gjorde förövrigt ett grymt träningspass för Jannica i tisdags. Satan så hon hoppar!! Min superponny

Nu ska jag jobba några timmar innan denna dag lider mot sitt slut. Var ute en sväng i skogen förut med Ellie i spöregnet ;) inte det allra trevligaste men det är alltid lika roligt att rida Ellie! 

Imorgon är det dags för Mösspåtagning!!! Som jag längtat. Det känns helt overkligt att ha mössan hemma och att den imorgon ska på. Tänk att det faktiskt är MIN tur om bara 16 dagar att ta studenten!!!! 


Filmer dressyrtävling 21/5

Här kommer film från båda ritterna sedan i lördags. I det stora hela ör jag väldigt nöjd med båda två. Det finns en del att träna på hos båda, men det var ändå bra och stadigt med några små missar. Här ser ni också hur "struttig" Calle blir i sin galopp också. På onsdag ska vi iväg till equiterapeuten igen och det tror jag verkligen kommer göra susen. Ellie är jag väldigt nöjd med, tycker vi gjorde ett bra program! ökningarna i både trav och galopp blev inte bra alls, men det är inte så mycket att klaga på. Förutom det är jag toknöjd! <3 
 
 
 
 
 

Fantastisk dag

Idag har det varit en sådan fantastisk och harmonisk dag minst sagt! 

Vädret har varit toppen, lite kvavt men vad gör väl det när det är varmt och skönt! 

Började med att ta en liten sovmorgon. Steg upp vid 10-11 någon gång för ovanlighetensskull hos min älskade. Åt en mycket god frukost och därefter stack vi ut och gick i lite mer än en timme i skog och mark. Det var verkligen SÅÅ himla rofyllt, harmoniskt och underbart. Det var så fint i skogen och det var så skönt att bara gå. Ingen stress eller någonting, det var verkligen fantastiskt. Åt sedan lite lunch när vi kommit tillbaka och därefter begav jag mig hemåt. 

Väl hemma stack jag ut och red en sväng i skogen på Ellie, som var minst lika fantastisk och underbar som promenaden. Älskar att vara ute!! Fixade stallet i lugn och ro, borstade lite på lille Ludde och Acorat och bara njöt av allt. Calle fick nya skor på sig så han fick faktiskt vila, förutom en liten promenad och vistelse i hagen hela dagen såklart. 

På kvällskvisten efter lite mat plockade jag undan hindren på banan sedan sladdade Yvonne den och under tiden plockade jag lite i stallet. Så mysigt verkligen att inte känna någon stress <3 
Tillslut plockade vi lite ogräs, haha! Men det var minst lika underbart och rofyllt som ridturen och promenaden måste jag säga ;) 

Nu är de dags å hoppa i säng. Imorgon är det en ny veka med nya tag och nya utmaningar. Det är endast 20(!!!!) dagar kvar nu till studenten och på fredag är det mösspåtagning, äntligen!!!! 

Dressyrtävlingsdebutt

Idag har vi varit iväg med både Ellie och Calle på dressyrtävling! Har inte tävlat dressyr på säkert två år (??), så det var väldigt roligt! :) Första gången med Calle dessutom, så det var kul det med. 
 
Calle var först ut och gick en LB:3. Vi har det ju lite tjorvigt med galoppen men igår kändes han faktiskt fin, och den var helt okej även idag. Det kan vara betydligt sämre så jag är nöjd hehe. Vi gjorde ett stadigt program och låg för det mesta på 6,5 men fick tråkigt nog tre stycken 4:or vilket var väldigt dåligt. Men i det stora hela är jag supernöjd! Fick fina kommentarer på slutet också: "Lydig häst som dock är lite stel och stum i gången. Väl guidad av mjuk ryttare". Det stämmer verkligen in bra för han är tyvärr i dagsläget lite för stel och stum, men det blir bättre! Roligt att få lite bra kommentarer till sig själv också, klappar mig själv på axeln där hehe ;) Såg till att verkligen rida noggranna vägar för det vinner man så mycket på, så det var kul att få lite beröm för det! :) Kom i mitten av startfältet på våra 59%. Känns alltid som att vara en förlorare om man rider under 60, men men. Bara att träna och komma igen! :D 
 
 
 
 
 
Jag låter honom bli på tok för lång i formen haha, men men... Vi jobbar vidare! Hoppas på att kunna ha lite pengar till övers efter studenten så jag kan köpa mig en dressyrsadel också. Det är så himla svårt att rida med långa läder osv i en hoppsadel, jag gör mitt bästa och försöker att inte skumpa allt för mycket hehe ;) 
 
 
 
Ellie gick sedan LB:1 och jag tycker faktiskt att vi gjorde en riktigt bra uppvisning!! Det var stadigt och bra. De enda missarna jag hade var att jag inte alls fick fram henne i ena galoppökningen då hon var påväg att bajsa och i en travökning, så där fick vi två 5:or vilket var väldigt synd. Annars låg vi väldigt stadigt på 6,5 blandat med några 6:or och några 7:or. Nu vill man bara att de där 6,5 ska bli 7:or istället så hade det varit lite bättre ;) Hon blir lite kort i formen stundtals och kommer in med nosen lite för mycket, men de jobbar vi på med. Tycker dock hon är mer avslappnad och inte så spänd som tidigare, även fast hon blir någorlunda spänd vid vissa övergångar så är det inte så mycket :) Ellie kom 2 utanför placering på våra 63,57% så det var helt klart godkänt! :D Tränar vi på lite mer hoppas jag vi kan få lite mer 7:or så kommer det genast bli mycket bättre :D
 
Fin och bärig! Hade önskat att nosen kom fram lite här, men hon är ju söt ändå<3
 
 
fina hjärtat <3 
 
Försöker ladda upp film från båda ritterna, men det tar ett litet tag innan det är klart :)