Fredag kväll!

Godkväll gott folk! 
 
DIrekt efter skolan satte jag mig och gjorde klart ännu en inlämning, så skönt att få det ivägskickat!! Det var ju även snöstorm så inget bra väder att rida i alls. 
 
Efter att ha fått i sig mat, och gjort iprincip ingenting i 3h (hur jag nu klarat av det?!) Så ska jag äntligen bege mig ut till stallet! Mockade och allt sådant fix imorse så det är klart, men nu har det även slutat snöa så dax för hästarna att få röra på sig lite! :) 
 
Acoraten ska bara promeneras en sväng och Ellie ska ridas lite lätt på banan i snön. 
 
Ha en fortsatt underbar fredag och njut av helgen! 
 
 
Imorgon ska nya bilder fotas med mina stjärnor! <3 
 

Snöoväder!

Att det aldrig ska sluta snöa och blåsa... Inte det roligaste vädret om vi säger det så, speciellt inte för oss utan ridhus ;) 

Red ut båda hästarna idag. När jag red Acorat blåste det inte så jättemycket men när det var Ellies tur blåste det massor och såg ingenting för jag var tvungen att kisa för att inte få piskande snö i ögonen haha. Men hon skötte sig exemplariskt trots vädret. 


Snyggingen själv


Nu är det plugg som gäller resten av kvällen!Dagens

Hej! 
 
Hemkommen från träning, nyduschad och stuptrött. Då passar det ju perfekt med att få krypa ner i sängen och sova!
 
Ellie reds ut efter skolan. Mesta dels skritt, men lite trav också. Hon kändes väldigt fin, men tror nog hon hade en aning träningsvärk från igår ändå. Rider ut imorgon igen så kör vi på med lite normalt arbete igen på fredag. 
 
 
 
Senare på kvällen har jag varit iväg och tränat dressyr med Acoratis. Och han var så himlahimla fin!! Det märks verkligen att vi börjar bli mer samspelta med allting och det är så skönt. Fick även loss det där sista lilla som jag inte tagit igenom själv här hemma, och han gick så bra.
 
Började även jobba lite med bakdelsvändningar, har gjort det någon gång tidigare med honom men inte så mycket, och det gick bra. Jag förstår inte varför men jag har så svårt att förstå vad det är jag ska göra, hahaha. Hade förut problem med slutorna, för jag visste inte riktigt hur jag skulle göra dem. Men nu kan jag det som rinnande vatten! Så nu måste jag ta och lära mig både bak- och framdelsvändning har jag bestämt mig. Och inte ska det vara någe halvdant inte utan det ska sitta och göras ordentligt och bra. 
 
 
Är hur som helst super nöjd med träningen, han är så grym min lille häst <3 
 
 
ojojoj vad det har hänt grejer sen denna bild togs... sjukt! Har lärt mig otroooooligt mycket också för den delen!!
 

Övning ger färdighet

Igår kväll efter träningen red jag igenom Ellie på banan, där det just nu är väldigt mycket snö. Inget långt pass alls men tillräckligt för att få loss det som satt fast. 

Hon var superfin och även fast det var lite extra tungt så gick hon såå bra i galoppen!! Märker verkligen att hon har stärkts i musklerna! Härligt! Ska försöka komma iväg till ett ridhus med henne antingen denna vecka eller nästa, så jag kan rida igenom ordentligt utan att vara rädd för att rida för länge i djupsnö. Skulle även behöva komma igång lite smått med hoppningen, så några små skutt tänkte jag att vi skulle ge oss på :) 

Får se när det blir, men hoppas snart!! Hoppträning!

ÄNTLIGEN Var det dags för lite hoppträning igen! :D Eftersom min privat chafför (även kallad mamma ;)) inte var hemma under förra veckan så har jag inte kunnat åka iväg till något ridhus för att hoppa eller något liknande, så sist jag hoppade var senaste träningen för två veckor sedan! Inte bra för fem öre, men så blir det ibland. :) 
 
 
Började med att Acorat kom in från hagen och hade sår på ena bakbenet, nästan vid knäet och jag höll på att bryta ihop. Antagligen så har Rasmus sparkat honom med brodden (så i och med detta tänker jag aldrig mer ha mina tävlingshästar tillsammans med andra hästar i hagen när de har broddar!!!) men som tur är så är det väldigt ytligt!!  
 
 
 
Sprang lite med honom men varken jag eller mamma kunde se något, så vi tänkte att vi åker iväg till träningen för att se vad Arnold tycker och för att jag skulle kunna känna om jag kände något. JAg kunde inte direkt känna något, Arnold såg ingenting och han böjde honom även utan att han reagerade någonting, SKÖNT! 
 
 
Började med att hoppa små cavalettis på en volt, med olika antal galoppsprång emellan. Ibörjan var jag inte tillräckligt nogrann och bestämd med vad jag skulle gå på för steg utan var fortfarande lite orolig ifall det var något fel på Acorat och att jag bara skulle göra det värre. När jag sedan bara var mer bestämd gick det betydligt bättre!
 
 
Gjorde sedan samma grej fast på en åttvolt och det gick riktigt bra!! Jag bestämde vad jag skulle göra när, hur många galoppsprång det skulle vara och lite så, vilket såklart gjorde att allt blev så mycket bättre. Riktigt riktigt bra gick det!! 
 
Tillslut så hoppade vi lite linjer, först ett räcke-oxer (6 galoppprångg) där man "svängde av" till oxern, för att sedan på kortsidan gör en volt över cavalettin, sedan upp längs långsidan räcke-räcke (6 galoppsprång) och sedan volt igen på nästa kortsida över en cavaletti.  Första gången vi kom hade vi lite dålig galopp in, jag hade inte satt igång den ordentligt....) så det blev lite långt till oxern men han hoppade ändå fin fint. PÅ räcke-räcke linjen kom vi riktigt bra och på andra räcket kom vi perfekt! :D 
 
Kom sedan en gång till när vi höjt lite. Då var jag noga med att ha en BRA galopp redan från början samt att rida bra vägar. Detta ledde till en klockren runda, hade honom mellan hand och skänkel, fick det är "suget" som man vill ha när man rider an mot ett hinder och allt blev sååå bra!! :D :D :D Världens bästa häst, med lite mer träning så jag lär mig så kommer det här att bli suuuper! :)))) 
 
Har tyvärr bara gamla bilder, men på lördag ska nya fotas! :D  
 
 
PUSS