CHECK

Precis skickat in gymnasiearbetet och en tung sten lättade!!! Så himla skönt och fantastiskt att det är klart, kan inte förstå det heller med tanke på att vi arbetat med det under en så lång tid. Nu är det bara redovisning nästa vecka och sedan opponering som är kvar. Studenten närmar sig med stormsteg!!! 
 
 
Slutade väldigt tidigt idag då vi hann med att göra allt som skulle göras så det känns bra att redan vara hemma. Ska kasta i mig lite lunch innan hästarna får varsitt trimpass. Klämde in ett jobbpass 15-19 också, gäller att försöka skraa ihop varje liten krona som går nu i studenttider :)) Därefter ska Ellie badas och fixas för imorgon är det tävling!!! soooom jag längtar, och säkerligen hon också! Ska bli så roligt <3 
 
Nog för att mina armbågar åker ut något förskräckligt i sprången... men vad gör väl det när jag har världens mest fantastiska ponny! <3
 
 
 
Igår kom det flera centimeter med snö (!!!!!) och jag hoppas innerligt att det var sista vändan innan vi på riktigt går mot varmare tider. Nästan allt har nu smält, men det känns ju lite sissodär när det snöar 2 veckor innan studentbalen ;) Det sägs dock att det ska bli varmare redan i helgen och under nästa vecka, jag hoppas innerligt att det stämmer!
Fina Callebus på träningen för ett par veckor sedan <3
 
 
 
 
 

Padden is the shit

Säger det igen och igen och igen, det är en Mirakelpadd!!! Invictus impact protect heter den och trots att jag bara haft den en vecka är jag SÅ nöjd!! Den är stötdämpande vilket gör att hästarna får mer möjlighet att röra på ryggen och det ska inte bli stumt. 

Jag har provat den även på Ellie, det känns lika bra att använda den på henne också för att hon ska hålla så länge som möjligt och igår när vi hopptränade var det så stor skillnad!!! Jag kände hur hon verkligen stampade av på ett helt annat sätt, sprången kändes mycket bättre och det var så perfekt! Fantastiska ponny <3 på lördag gör vi vår första start på 1,5 år, den dagen trodde jag aldrig att jag skulle få uppleva <3 

För två veckor sedan tränade jag i t-shirt (bilden), igår hade jag tre tröjor och en jacka... Haha 

Dessutom upplever jag att rörelsemönstret känns mycket "mjukare" på båda hästarna. Det sägs även att det ska vara skonsammare även för oss ryttare med denna padd och jag som har lite krångel med ett knä hoppas verkligen att det stämmer. Kan inte utvärdera det än men som tidigare nämt så känns det mycket mjukare med den än utan :) 

Callebus skulle egentligen gått en p&j idag, men tyvärr var jag tvungen att stryka oss då jag har prov och inte kan gå tidigare från skolan. Trist, men med endast 45(!!!!) dagar kvar så måste skolan "gå först". Han har gått lite lättare pass under helgen efter equi besöket men känns väldigt fin. Igår fick han komma ut och galoppera på lite vilket är precis vad han behöver göra. Är så glad över min fina Calle, han gör mig så glad <3 

i måndags gjorde jag dessutom brandmanstestet, fy tusan vad jobbigt det var!!! Men riktigt kul ändå. 


Mirakelpadd

Minns ni att jag berättade om en padd som jag provade till Calle som gjorde honom till nästan en helt ny häst? Fick hem den här om dagen men idag var första gången jag provade den. Ellie fick vara testpilot eftersom Calle endast promenerades och fick massage/stretching idag. SATAN vilken Mirakelpadd!!!! 
Igår åkte "doktordräkten" på när det var så varmt ute, så sööt, haha!

Jag är nöjd med Ellie just nu, hon jobbar på vra och har byggt fina muskler under igångsättningen. Men alltså med padden blev det ändå MYCKET bättre. Galet verkligen, helt sjukt vad en padd kan göra... Imorgon får jag äntligen rida Calle igen och det ska bli riktigt spännande nu med padden och se hur det utvecklas. 

När Calle ska ut på mornarna stannar han alltid och pussas lite med Acorat :)) mina bästa killar <3

Blir ganska lugnt i helgen då jag är ledig, sköönt ibland det med :)) Tänkte fixa ett par skor att ha på balen, den närmar sig med stormsteg!!! Annars är det rätt lugnt. Lite plugg att göra också nu när det drar ihop sig på den fronten också. 50 dagar kvar!!!


Torsdag

Igår var vi iväg med Calle till equiterapeuten och precis som jag själv listat ut så var han väldigt spänd i hela halsmuskeln ner på bogen på höger sida. Så där fick han nålar och laser och vad jag bara kunde se så slappnade han av mycket bättre efter det än när vi kom dit. Han fick även lite laser på bakknän och haser och där + på halsen ska jag nu ta på liniment och fortsätta massera/stretcha så ska vi tillbaka om några veckor :) nu får han vara massa mys och promenader i två dagar innan jag fortsätter med ridningen. Har nu (igår) dessutom fått hem padden, så det blir jättespännande nu att se hur det blir med den och nu efter behandlingen :)


Ellie gick ett lite hårdare pass i tisdags. Kom verkligen åt henne bra vilket gjorde att hon tyckte de va skitjobbigt men hon gjorde det riktigt bra ändå. Igår tror jag hon hade en del träningsvärk då hon inte alls var så pigg som hon brukar. Ändrade lite i planeringen så hon nu fick två dagar med uteritter så hon får röra musklerna på ett annat sätt. Idag var hon som vanlig igen så hon var säkert bara lite trött igår :)


Ikväll ska jag jobba så det var skönt jag hade lång håltimme under lunch så jag hann med allt :) behöver verkligen alla kronor jag kan få så det gäller att passa på att klämma in lite jobb även i veckorna.