upp och ner

Tränade med båda hästarna för Stina idag och det gick både bra och mindra bra ;) 
 
Ellie har på bara ett par- tre veckor blivit så jäkla fin!! Likaså idag! NU börjar vi hitta resåren till ytterbak och få tag i den samtidigt som hon jobbar från bakbenen genom ryggen och fram till ett fint stöd på bettet! Underbar känsla verkligen och är så stolt över henne, så fin som hon blivit! :D Bästa lilla pell<3
 
Acorat däremot hade inte sin bästa dag idag ;) Vi gick lite på tomgång eller vad man ska säga det. Inget ärligt framåtbjud eller stöd alls tyvärr. Men trots det så fick jag till en någorlunda hyffsat bra ridning jämfört med tidigare, vilket ändå i det dåliga är ett gott tecken! I dessa situationer gäller det att jag verkligen kommer till ridning trots att han verkligen inte gör som jag säger, och det ni är inte lätt haha. Men det går framåt och jag lär mig mer och mer för varje dag att hitta det som det "ska" vara. Nu gäller det bara att få bort så han inte gör såhär någon dag ;) Det som händer är att han antingen samlar ihop sig jättemycket utan att jag gör någonting eller så drar han iväg, haha. Men det var ändå bättre idag än vad det varit tidigare gånger när han gjort precis likadant, så även det är ett framsteg! :D 
 
 

KLAR

Äntligen är båda inlämningarna som skulle skickas in idag inskickade och klara, skönt!! Är som jag tidigare skrivit expert på att skjuta upp skolarbeten tyvärr. Ingen bra egenskap alls, men jag får skylla mig själv :) Har ju ingen annan att skylla på än mig själv så så var det med det. 
 
Idag fick Ellie komma ut en sväng i skogen och Acorat fick också komma ut en sväng och konditionsträna lite. Båda var väldig fina och duktiga, underbara "små" djur! <3 
 


Ska ta och hoppa ner i sängen nu så jag orkar med kommande vecka i skolan. Bara två veckor kvar sen är det looov!! 
 

1h mindre

Jaha ni, idag gäller det att vara effektiv, vilket jag hittills inte har varit. Sommartid har det blivit och alltså "en timme mindre" för idag. Hade tänkt tillägna denna dag åt att plugga och göra klart en massa skolarbete så jag slipper plugga så mycket i veckan sen. Hästarna ska också fixas och ridas såklart, vilket är det som jag ser fram emot mest idag. Men först, plugg. USCH. 
 
 
Igår hanns det med relativt mycket ändå. Joggade Ellie lite på banan som gick riktigt fint, nu börjar hon förstå hur hon ska göra för att sträcka ut halsen och bli långt, underbart!! Musklerna kommer mer och mer och hon börjar se lite biffigare ut, skönt! :D Hade en riktigt fin känsla när jag red henne. Jobbade sedan även över ett litet "hinder", mer en lite upphöjd bom. Gick riktigt fint.  
 
 här "kryper hon ihop" för mycket, vill att hon ska komma med med påskjut bakifrån och få en längre hals, vilket vi hittade när jag red igår! 
 
Hann med att åka in till stan en sväng och kolla på när Julia och Saras små baskettjejer spelade final. TUren var tyvärr inte på deras sida men de var superduktiga ändå! 
 
Därefter snabbt hem igen och longera Acorat. Igår fick han gå i bara grimma. Brukar variera lite med att bara longera i grimma och med inspänningar för att få se dem hur de rör sig när de är "helt fria" och får jobba helt självständigt. Han gick riktigt fint verkligen och kom igång bra med bakbenen och jobbade i en mycket bra form! Jag tycker det är så kul när de går så bra utan några inspänningar som helst, det är häftigt att se att de kan utan några som helst hjälpmedel. Som kvitto att han jobbade bra sökte han sig nedåt framåt av sig själv, tuggade och slickade sig runt munnen och jobbade upp ryggen. Finaste killen! Acorat visade framsteg han med igår, även fast han iprincip är super mega musklad, skolad och helt enkelt "färdig" så har han byggt ännu mer muskler! :D Ryggen har kommit upp mycket mer och blivit ännu mer musklad och igår klarade han av att galoppera mååånga varv på volten utan att byta galopp/gå i korsgalopp, de ni! ;) Han är expert på att gå i korsgalopp och det märks när jag longerar honom. Men han visade verkligen framsteg och bytte bara någon gång! 
 
 <3
 
Därefter åkte jag iväg till mina bryllingar/pysslingar eller vad det nu heter, släktingar iaf haha, och var barnvakt. Kuligt kuligt och de är så himla goa. :)  
 
 
Nu ska jag sätta fart med pluggandet så jag blir klar någon gång! 
 

och så var det fredag igen!

Hej! 
 
Väldans vad jag är dålig på att blogga men det får bli lite så. Har väldigt mycket annat som ska hinnas med och som måste prioriteras. 
 
Jobbade Acorat lite lätt på banan idag. Jobbade med att kunna ändra formen då han har lite svårt att komma ner och jobba i en lång och låg form. Gick riktigt bra och han skötte det finfint! Jobbade även lite med bakdelsvändningarna och de var betydligt bättre än i onsdags, härligt!! Allt som allt ett väldigt bra pass. han jobbade på otroligt bra och kändes riktigt fin! 
 
 
 
Ellie bus fick vila upp sig lite idag men kör på imorgon igen. Nu är det dags för mig att sova. Nästan klar med en inlämningsuppgift och sen är det bara en till som ska göras! Hoppas jag hinner fixa klart med dom imorgon så har jag resten av helgen till att vila upp mig lite! :) Nu ska det sovas här för min del, ha de gött! 

Kondition!

Godkväll! 
 
Idag var jag ute med Ellie och körde ett riktigt ordentligt konditionspass. var ute i ungefär 1h och 40 min totalt! Körde lite hårdare intervaller idag än tidigare för att börja trappa upp träningen ännu mer. Hon kändes riktigt fin och jobbade på bra, och även fast hon var väldigt trött så fixade hon det galant med några korta ruscher också. Vi letade även på en väg så vi inte behöver rida över en gård som man rider förbi. Hittade en liten väg där vi fick leka bergsklättrare, men det gick så bra så och Ellie skötte det fin fint! 
 
Här fick vi ta och kliva upp, ser inte så brant ut på bilden nu ser jag, men det var det allt! 
 
 
Acorat fick sig en välförtjänt vilodag idag och kommer få ta det lite lugnare under helgen, det behöver han! :) 
 
 
Under kvällen var jag inne i stan och kollade när musikklasserna hade vårkonsert med brudisarna. Mycket trevligt och kul var det, konstigt dock att sitta och titta på istället för att stå på scenen men samtidigt lite skönt. Kul iaf att  vara "tillbaka" till tallås för en kväll, absolut den bästa skolan jag gått på utan tvekan! 
 
 
 
 
Upp och ner och otroligt fabulösa. Ursäkta för de dåliga bilderna.