En dundrande fart på lovet

Här har det varit hetiska och oroliga dagar under veckan.
 
När vi var iväg till Prins i söndags blev mammas häst sjuk. först trodde man att det var kolik, då några sympton stämde in, men samtidigt var det inte "vanlig" kolik utan mycket värre. När vi precis åkt kom jourveterinären ut då Yvonne som hyr "ladan" för tillfället tyckte att det blivit värre. Så snäll och bra som hon är så åkte hon iväg med honom till Strömsholm, de 2 timmarna som vi hade kvar hem kunde ju hänga på liv eller död så det var jättesnällt att hon åkte iväg med honom. Läget har varit väldigt kritiskt fram tills idag faktiskt! Han har fått alla möjliga mediciner och står med dropp, stackarn <3 Idag verkade han lite piggare och har stundtals ätit med god aptit! Håller tummarna för att det fortsätter att bli bättre så han snart får komma hem igen. Man vet inte vad det är förnågot, troligtvis någon slags förgiftning, men det är ingen som vet var förgiftningen kommer från.. jätteobehagligt och igår kväll lät det inte alls bra, så väldigt skönt att han mår bättre idag. 
 
 
Igår tränade jag och Calle för Stina. Faktiskt första gången som det gick lite "sämre", men man måste kunna ta motgångar eftersom det är dem som ger framgångarna! ;) Han var lite överallt och ingenstans, koncentrerade sig på allt runt omkring istället för på mig och tog väldigt dåligt stöd på bettet vilket han aldrig gör! Får alltid en bra känsla och ett bra stöd i handen men inte igår ;) Stundtals var han däremot JÄTTEFIN, och då menar jag verkligen att han gick superbra!! Tog stöd i bettet, sög på nedåt framåt och jobbade från bakbenen genom ryggen fram till bettet. Tror han tyckte det var jobbigt och har lite träningsvärk eller liknande, coh att det var därför han var lite av och på. Fick ändå en väldigt fin avslutande känsla så det kändes bra :) Ikväll blir det hoppträning för Jannica! :D 
 
 
 
 
Idag har jag haft min egna "fixar-dag". Har bland annat skrivit klart inbjudningskort till min student, mockat hagarna, tvättat en massor, sladdat banan och lagt undan vintertäckena. Allt tar sin lilla tid ändå :) Nu har jga precis ätit en sen lunch och väntar på att sista maskinen ska bli klar så jag kan hänga upp tvätten. Sen ska Ellie ridas och därefter ska Calle göras iordning inför träningen! Glad att jag inte red Ellie på morgonen som jag hade tänkt, då det regnade här imorse, nu får vi istället rida i solen :D 
 
Åh vad vi längtar till sommaren! 
 
 
Hade nästan glömt bort att jag imorgon ska iväg på studentkryssning!! Ska verkligen bli jätteroligt att komma bort bara ett dygn och umgås med fantastiska människor! Hinner med att fixa stall och rida innan jag åker så hästarna inte behöver vila två dagar i rad. De får båda två vila på fredag nämligen då jag kommer hem väldigt sent. 

Glad påsk!

Dagarna rullar på och jag har gått på mitt sista lov under denna skoltid!!! 

Gjort lite gott och blandad sedan lovet kom. Pluggat, jobbat, hängt med pojken, hästat osv! Ikväll fick jag äntligen chans att vara med mina kära vänner som kommer undan lite ❤️


Idag fick jag äntligen en hel del gjort, sådant småskit som man skippar att göra och aldrig tar tag i ni vet? Väldigt skönt hur som helst! 

Acorat hade även nakenpremiär några timmar idag! 

Försökte mig på att tömköra Calle också, haha gick väl sådär... Måste verkligen träna på det, gick mycket bättre såfort jag fattade hur jag skulle göra, färskvara! 

Imorgon ska vi åka pch hälsa på gamle Prins, min första C-ponny, och hans familj. Ska bli jättemysigt ❤️ 

Ta kontroll och gör vad du vill

Hej! 
 
Igår var jag och Calle iväg och hoppträna för Klaas. Det var SÅ stor skillnad jämfört med sist och gick tusen gånger bättre! Han var inte alls lika vild (haha) och vi kunde kommunicera med varandra väldigt bra tycker jag. Superduper nöjd verkligen! Det som är så bra med Calle är att gör jag fel, så gör han det, men så fort jag gör rätt och bara rider som jag ska, så går det också hur bra som helst. Det är såhär jag kommer lära mig att bli ännu bättre och skickligare, genom att när jag gör rätt så gör han rätt. åh vad det här är kul!!!
 
 
Något som var mindre kul var att han trampade mig på foten när vi skulle lasta hemma och åka iväg. Inte kul alls och hela foten bultade hela vägen fram till träningen. Blev ett tag orolig att den var bruten, (tänker mig alltid det värsta haha...) men den verkar vara hel förutom att den nu är helt blå och väldigt svullen ;) 
 
Förövrigt så har Ellie fått på sig nya skor efter några dagars vila pga tappsko så nu kan vi sätta igång igen! Tror ändå att det varit bra för henne med några dagars vila, ibland behöver både kroppen och huvudet få vila lite :) Idag ska hon joggas igenom på banan medan Calle får ta en tur i skogen. Lite lugnare i skolan den här veckan också, jätteskönt verkligen. På torsdag går vi äntligen på lov, dessutom det sista lovet över huvudtaget i skolan!!! Ska passa på att njuta och göra sådant som inte hunnits med och blivit uppskjutet. 
På lördag ska vi även åka iväg och hälsa på min gamle Prins och hans familj <3
 
hahaha här var man inte stor inte och att överredigera alla bilder var tydligen jättepopulärt??? skrattretande men kul att blicka tillbaka till hehe. 
 
 
 

Vad gör jag nu

Godmorgon, för min del men är det här ;) 

Gick hyffsat bra att jobba igårkväll/inatt, det enda var att det var fullkomligt KAOS hela kvällen. Verkar som det hade varit det hela dagen för det var mycket som skulle vara fixat som inte var det. Det ledde till att det var hur mycket som helst att göra efter stängning, men det löste sig och tillslut fick vi äntligen gå hem! :) Var hemma strax efter 5 imorse så jag gjorde lite småsaker fram till halv 6 så gick jag och morgonfodrade och tog ut hästarna innan jag fick duscha och gå och sova. 

Så skönt kan jag lova er, fick dock lite panik nu när jag vaknade vid halv två!!!!! Och hela dagen är borta. Har så mycket att göra idag egentligen men jag får prioritera och hopps jag hinner med det mesta. Först och främst ska en uppgift skrivas klart och skickas in, sen får jag unna mig en ridtur eller två! :) 


Min finaste Acorat häromdagen i eftermiddagssolen <3

Lång lördag

Idag är en dag som blir väldigt lång även fast jag fick sovmorgon till klockan 10. Ska strax börja ett jobbpass 20.30-04 så ni kanske förstår mig ;) har väldigt svårt för att jobba natt, det rubbar dagarna allt för mycket och speciellt när man har hästar som behöver ut, ha mat osv. Men ibland får man ställa upp helt enkelt, som inatt! Tur att mamma släpper ut hästarna imorgon bitti, tack<3


Har under dagen hjälp Erik med att slipa på bil. Satt mest och tittade på men hjälpte till lite också ;) därefter har jag grejat lite i stallet förutom de vanliga sysslorna. Bland annat har vi satt upp en stång att hänga schabraken på i sadelkammaren, ÄNTLIGEN!!!! Har behövt ha de föesta schabraken i antingen transporten eller i mitt rum för annars förstör katterna dom då katterna älskar att sova på schabraken ;) nu kan ja äntligen ha alla på en och samma plats vilket känns så skönt! Kan ta kort imorgon så ni får se! 

Red ut en sväng på Calle med mamma och hennes häst och han skötte sig prima och jobbade riktigt bra! 
<3