Aj

Halloj! 

Måste ha gjort något tokigt för när jg igår skulle gå till bussen och åka in till stan hade ja fruktansvärt ont i mitt knä. Och efter en kväll med mycket dans KB jg inte påstå att knäet mår särskilt bra nu. Har ingen aning om vad det Kan vara och är så rädd att det är något allvarligt. Ska ta och kolla upp det så får vi se.. 

Förutom lite smärta i knäet och nacken efter lite för mycket headbangningar så mår jag prima. Sitter i skrivande stund på tåget påväg till pappa. Alltid lika skönt att faktiskt komma bort lite och tänka på annat. Och att träffa pappa såklart. Ska köpa mig ett par nya ridbyxor tänkte jag innan jag drar ut till Lidingö, sen får vi se vad resten av dagen har att erbjuda. Hoppas innerligt att mitt knä pallar med att gå bara, men det ska nog inte vara några problem. :) 

Hoppas ni alla får en fin och bra lördag i detta snöiga Sverige (eller vart ni nu bor :))Svar på tal

Hej kära ni! Veckan har rullat på i full fart, och jag har faktiskt njutit nästan varenda minut. Varit själv hemma denna vecka och på något sätt är det bara sååå skönt!! Hur hemskt det än låter så är jag så taggad på att flytta hemifrån, skaffa sig eget och så. Men det får vänta ett tag till. Rätt skönt att bo hemma också :) 
 
 
Tränade för Pontus i tisdags med Artie vilket gick otroligt bra! Var så kul och hade en härlig känsla och det kändes väldigt enkelt :) I Onsdags tränade vi för Evelina vilket var alldeles för länge sedan sist och även det gick riktigt bra!! Så kul att träna "riktig" dressyr igen!! :D 
 
Igår hade jag besök av Oliv med tacomys och snack. Mycket mycket trevligt för att säga det som så. Ikväll blir det festligheter i något slag och imorgon åker jag en sväng till pappa. Mucho trevligt. 
 
 
 
Fått frågor om hur det är med Acorat, varför jag inte skriver om han och inte rider honom. Anledningen till det är att han har kissing spines och det är varför han har betett sig så som han har gjort tragiskt nog. Jag kommer aldrig rida honom något mer, så mycket vet jag iallefall. Han har så ont och det sista jag vill är att han ska ha ont. Känner mig så fruktansvärt hemsk som har ridit honom när han haft denna extrema smärta. Det går inte att förklara. Men nu vet vi vad det är med honom och därför kan jag acceptera varför han har betett sig så som han har gjort, för det är inget normalt beteende. Man behöver inte ens nudda handen på ryggen, utan det räcker med att du bara för handen mot ryggen så börjar svansen slå och ryggen sänks, för han är beredd på att det kommer göra ont. Just därför vägrar jag rida honom. För om han har ont av att bara va, utan någon tyngd på ryggen, hur ont gör det inte då när han har både schabrak, padd, sadel och sen mig på just den punkten där han har så ont? Nej, det tänker jag inte utsätta honom för någonsin igen, det vore djurplågeri. 
 
Jag önskar att det skulle finnas något att göra men tragiskt nog så gör det inte det. Han har blivit behandlat och han såg mycket piggare ut i knappt en vecka. Men efter max 5 dar skulle jag gissa på att det var, var det precis som förut och där man ser vilken smärta han har. Så ser läget ut och det enda som går att göra med honom är att antingen longera eller promenera. Han arbetar väldigt bra under longering trots att han inte är inspänd (vill inte ha någon longergjord på eftersom det då skulle ligga och trycka på där han har ont), men hur kul är det att springa runt i cirklar varje dag livet ut? Inte. Varierar med promenader så det ska bli någon slags variation men ja. NU återstår det att se hur framtiden ser ut för den här fantastiska hästen. Mycket tråkigt att det blev så här men det känns skönt att veta vad det är för fel på min fantastiska prins. 
 
 
Saknar detta obeskrivligt mycket. 

En måndag som alla andra

Hola hola. Avslutat en väldigt bra helg och en ny vecka har påbörjats. Mycket att göra och fullt upp även denna vecka, men det gillar vi. 

Lyckad klassfest blev det i lördags, är så glad att jag går i den klassen jag går i. Bra folk och bra stämning, underbart. 
Fick på något vänster bara 1,5h sömn men överlevde ändå söndagen konstigt nog och var väldigt pigg trots så lite sömn haha. 

Denna måndag är en seg måndag, teorilektion i kväll och sen ska hästarna fixas. Lite plugg ska hinnas med också, hade! 


Lördag

Goderafton folket! 

Började morgonen med att få hem ett lass hö att lasta upp på skullen. Efter de fixade jag stallet och skrittade ut en sväng med Artie. 

Gick en sväng med en galen ponny också. Eftersom Ellie i princip står inne har hon varit barfota, och nu när det varit så halt har jag alltså inte kunnat promenera henne. Nu har hon däremot skor och brodd på så nu vågar vi gå ut igen. Att kasta sig lite smått för att sen stegra och visa sig vacker och sen tajta när vi gick tyckte hon var väldigt kul, haha. Inte så konstigt egentligen med tanke på hur mycket energi hon måste ha, hon har ju trots allt stått på Box i 3 månader. Efter en liten stund lugnade hon ner sig Iallefall och var sitt gamla lugna vanliga jag. Återhämtar mig lite med mat och lite fix inför ikväll just nu, ha de gött! 

Bra dagar!!

Halloj! Har haft tvp väldigt bra träningsdagar för Sylve och Artie har skött sig utmärkt! Mycket mycket nöjd med båda dagarna verkligen. Nu är det bara att fortsätta träna så vi blir ännu bättre. Mycket träning på finslipet ska det bli nu!! 
 
 
Bilden är printad från en film, ska försöka få ihop det imorgon så ni får se! :)


Efter träningen idag när vi kommit hem och så åkte vi iväg så fick jag hoppa en av Jannicas hästar. Så nyttigt för mig att hoppa (och rida såklart) andra hästar. Blir så "låst" nu och vet typ bara hur jag ska hoppa Artie eller vad man ska säga. Så därför är jag evigt tacksam att jag fick hoppa en av JWs idag :) Väldigt kul var det och bra gick det också måste jag säga! Satan i gatan så han hoppa! :) 
 
 Nu väntar sängen för min del, ska bli riktigt skönt att sova och vila lite. Full rulle imorgon som vanligt, härligt värre! Ha det så bra!