Duktiga Fanni

En lite sisådär dag på tävling idag. Fanni hoppade mer än väl och jag är jättenöjd med henne. Hoppade flera gånger där hon inte skulle gjort det och gjorde allt för att göra rätt. Älskade älskade häst, sån fantastisk inställning till allt! 
 
Jag själv däremot hittade inte känslan till hinder. Vet inte om jag (troligtvis) började tänka för mycket eller ville för mycket. Hittade bara gigantiska avstånd, haha. Eller ja det kändes som så iaf. Vissa språng var riktigt stora och långt ifrån, men det mesta var faktiskt riktigt bra nu när jag kollat igenom filmerna. Skönt det inte såg så hemskt ut som det kändes ;) 0+4 fel i 120 och 8 fel i 125. Några bommar ner, men vad gör väl det. Hon är fantastisk min älskade häst! Och om om inte fanns hade vi kommit tvåa i båda klasserna ;) så när det väl sitter allting, ja då jäklar ska vi visa vad vi kan! 
 
 
 
 
Sååå synd infångaren var ivägen på detta hinder... fantastisk fin är hon lille Fanni <3 <3 
 
 
 
 
 
 
Fantastiska älskade hästis <3

Sunday funday

En vecka med många känslor på alla sina håll har nått sin sista dag. Igår kväll blev det en sväng till Örebro till en bröllopsfest! Väldigt trevligt och roligt att träffa alla i stallet igen. Om en vecka flyttar jag och Fanni tillbaka! 😃 


Nu är det uppladdning som gäller, för lite senare är det dags för tävling! 


Nya känslor

Jag får nya aha-er bra ofta nu för tiden när jag rider, och Fanni gör så bra framsteg för varje pass, underbart verkligen! 
 
på träningen i tisdags var det en helt annan känsla än tidigare, nämligen att hon tog ett ordentligt stöd på bettet, precis som jag vill, men hon var inte stark! Detta alltså när vi hoppade. Upplever henne inte som stark när jag rider vanligt men för att ha fått ha ett stöd i bettet när vi hoppar har jag tidigare upplevt henne aningen stark. Inget negativt då jag vill ha det så i hoppningen men ändå. Nu däremot hade jag det där samma stödet som jag vill ha men utan att hon kändes stark och vi både behöll lugnet. Så roligt med just den förändringen och förbättringen! Anledningen till detta tror jag starkt på är att jag nu börjar få ordning på hennes kropp mer, alltså att jag har koll vart alla kroppsdelar är när jag rider. Nu är det inte längre sladdning med bakbenen och bogen ut i varje vändning utan hon följer mig dit jag vill utan minsta problem. Det gör också att hon nu jobbar på mer korrekt och jämnt bakifrån bakbenen som leder till ett jämnt stöd på bettet! Så egentligen är det inte så konstigt att stödet kändes annorlunda (till det bättre) nu mot tidigare när hon börjar jobba mer jämnt med kroppen :D På måndag ska jag ta tag i min kropp också så det blir ordning på den! 
 
Hoppade bra som tusan gjorde hon också, och även det beror såklart på att hon nu börjar jobba jämnt med kroppen och med ett annat tryck bakifrån! Lovely
 
 
Igår (onsdag) lastade jag och mamma på Fanni och Rocky, åkte iväg typ 10-15 min från oss ut i skogen för att rida en sväng! Vi har inte världens roligaste ridvägar här i kring tyvärr, men åker man bara iväg några minuter kommer man till en ås med helt fantastiska stigar och vägar! Så härligt att bara kunna ligga och galoppera längre sträckor än vad man är van vid här hemma, låta hästarna få upp flåset lite och bättre på konditionen samtidigt som man kan njuta av den fina naturen. 
 
 
 

Jet leg

Tänk att två timmars tidsskillnad kan göra så mycket med kroppen. 

Inatt flög vi hem halv två isländsk tid vilket var halv fyra i svensk tid. Sov lite på flygplatsen och sen även hela flygresan, såå skönt! När jag var mindre kunde jag aldrig sova på flygplan, underbart att kunna låta kroppen vila nu. Hur som helst så tappade vi ju två timmar iom tidszonen och oj vad det tär på kroppen ändå. Körde hem från Arlanda direkt för jag ville bara hem hem. Hade tänkt vara vaken fram tills ikväll men slocknade direkt när jag kom hem vid 10, Hehe. Några timmars sömn gjorde susen för nu känner jag mig redo att nyttja dagen! 

Ridning står på schemat, tjohooo som jag längtat efter mina älsklingar. <3 Fanni ska ridas och Thea longeras en sväng, funderar på att lägga på sadel idag, det börjar ju bli dags för det! Spännande :D 

Här kommer ett litet urplock av bilder från mobilen, fler från kameran kommer! Utsikt över Reykjavik
Krater från en vulkan
Inuti en vulkan!! Så häftigt

Minisemester

Åååååh som jag längtat efter detta. Även denna vecka har likt resterande veckor denna sommar (eller detta år rättare sagt) gått fort som tusan med massor inplanerad. Såg nu jag missat blogga på några dagar, så blir det när man inte har en sekund ledig ish.. hur som helst: 


Förutom jobb i onsdags tränade jag Fanni och Rocky för Jannica. Gjorde en riktig kanonträning med båda pållarna faktiskt, underbart!! Fanni är fantastiskt fin just nu, hoppar som bara den och har börjat jobba mycket mer och bättre med kroppen, så roligt med den utvecklingen hos henne. 

Nästa helg är det äntligen dags för tävling igen, tjohoooo!!!

Även Rocky gjorde ett riktigt riktigt bra pass i onsdags. Han fick vila måndag och tisdag så trodde han skulle vara stark och inte lyssna så bra men icke! Grym framåtbjudning, lätt och fin i munnen och lyssnade väldigt kvickt både framåt, bakåt och åt sidan! Duktiga duktiga lilla Rocky. Stor guldstjärna till honom som utvecklats så fint under dessa 3 veckor som jag ridit honom när mamma varit bortrest. 

Goseponnyn!

Torsdag: först jobb sedan fort packa ihop det sista innan jag och min bror åkte upp till Stockholm till mormor och morfar för att tidigt fredag morgon flyga till Island! Idag (fredag) har vi förutom flugit hit åkt en sväng med bilen där vi såg en vulkan och längs med vägen några små varma källor. Därefter har vi undersökt Reykjavik och det är en mycket mindre stad än vad jag hade tänkt mig haha. Nog för att det inte skulle vara så stort, men det var mycket mindre än vad jag trodde. Hur som helst, roligt att ha sett staden och den är väldigt märklig måste jag säga. Finns nog inte 2 hus här som ser likadana ut, ganska så kaos och blandad med gamla hus som nya hus. En väldigt blandad kompott på allt haah men ändå väldigt mysig. 


Imorgon blir det lite mer utflykt med bilen till lite olika sevärdheter! Av det lilla vi såg idag så är det väldigt häftig omgivning och natur. Väldigt fint också för den delen. Ett litet urplock av bilder från idag, dessa från mobilen. Har mycket fler på kameran som kommer vid ett senare tillfälle. Chao!