Film Speranza 26/8-15

Här är en liten film från i onsdags när jag tränade Spiran för Evelina. Har vad jag vet inte lagt ut något från någon dressyrträning så ni kanske inte kan jämföra. Jag däremot osm vet hur det var tidigare ser att det är en så stor skillnad vilket är otroligt roligt :D 
 
Nu går hon för det första framåt av sig själv med egen motor, hon har ett helt annat swung i steget och ett mycket större register. Ingen dragkamp utan jag kan rida med lätta händer med ett mjukt stöd till bettet, och hon är inte tung och går och hänger så jag måste bära runt på henne. Så nöjd med Spiran verkligen. Ska bli spännade att se vad det ger för skillnad imorgon i hoppningen när vi ska hoppträna för Pontus. 
 

Lysande

Hade tänkt använda rubriken "Måndag igen" men när det kom upp olika förslag på rubriker som jag använt tidigare såg jag att den rubriken redan blivit använd för många gånger haha. 
 
Varit en väldigt fram och tillbaka dag idag redan och än är den inte slut. Först varit i skolan sedan en sväng till tandläkaren i Eskilstuna sen tillbaka till skolan och nu sitter jag faktiskt kvar här medan alla andra har gått hem. SKa jobba 16.45-20 så då kändes det onödigt att åka hem och inte hinna göra något. Bättre att då sitta kvar och försöka använda tiden till något av värde så att säga. Har fått klart en inlämning iallefall och har endast en fråga kvar på en annan inlämning. Orkar dock inte ta tag i den nu, haha, så ska ta och plugga lite matte sista tiden som är kvar innan jag ska jobba.
 
När jag kommer hem är det hästarnas tur att få uppmärksamhet och motion, stallet gjorde jag klart imorse så det är skönt att något är klart iallefall :) 
 
 
Spiran vilade igår och Ellie red jag ett litet kort pass på på ängen. Det var så himla härligt och hon var så cool även fast hon var pigg, underbart! :D En liten kort film, ganska mörk men men om ni ändrar så ni kollar i HD så borde ni se lite iallefall! hon var så himla fin! <3

Hej och hå så det går

Igår lördag var en minst fullspäckad dag. Skulle jobbat 11-15 men det blev 11-20 istället... Jaja, det blir bra när lönen kommer om en månad ;) 

Var sedan bara att fara hem, fixa stallet och rida. Spiran gick ett pass på banan med lite bommar och jävlars så fin hon var!! Riktigt kul, nu har hon verkligen ett helt annat swung i steget när hon går jobbar på med bakbenen :D Ellie fick vila men borstning och pyssel blev det. Idag har jag varit iväg till Stockholm en sväng och är nu påväg hem igen. Skulle träffa min farmor som kom hit en snabbis innan hon åkte iväg till tallin. Blev tråkigt nog bara ett hej och sen direkt hejdå typ, men bättre än ingenting. Roligt att se henne då det var väldigt längesedan. Var iväg en sväng till kungenskurva innan dess och tog mig in på hööks för att köpa nya stövlar och Ridskor då både de gamla stövlarna och skorna gått sönder... Kul med lite nytt iallefall! :) 

Nu är jag hemma om drygt en halvtimma och då Äre bara att gå ut till stallet! Hare gött! Puss 

Tiden far iväg

Dagarna går i ett men nu ska jag få andas lite! 

Igår skoddes Spiran och då fick hon vila då hon är känslig vid skoning och kan bli lite öm. Jobbade henne dock från marken ändå och efter lite små protester så gick det alldeles utmärkt och hon flyttade sig så bra. Följde efter mig som en liten hund gjorde hon också, duktig hästis ❤️ 

Ellie reds ut och var riktigt fin! Jobbade i en fin bärig form och pigg och glad 😃 så underbart att få galoppera lite igen!!! 

Idag fick Ellie en promenad och Speranza en tur ut i skogen som började väldigt bra men sen dumma hon sig lite.... Usch tycker verkligen inte om när hon vänder runt men som tur var gick det bra när vi försökte gå förbi något "läskigt" igen.

<3
Nu har jag precis jobbat ett kort pass på  lite mer än 3h och ska träffa lite vänner! Trevligt trevligt. Jobb imorgon 11-15 som väntar! Puss

Nu händer det grejer folket

WOW, säger jag bara. Vilken häftig känsla vi fick till idag!! 

Bara för att jag varit bortrest betyder inte det att hästarna gått på vila, Speranza var nämligen först några dagar hos Jannica när jag var på Rhodos, och nu senaste veckan var hon Evelina. Passade helt perfekt med att det var träning här för Evelina idag, så jag kunde få hjälp och hon kunde visa vad hon gjort osv. 

Egentligen är det samma jobb som vi gjort med alla mina tidigare hästar, så måste säga att jag är besviken på mig själv att jag inte fixat det här eftersom det är just det här arbetet med hästarna (lösgörande) som jag är bra på. Nåväl, nu jävlar vart de fart på både mig och spiran. 


Fick först börja med att hoppa av och se till att hon lyssnade på mig från backen. Funkar inte det så är det inte särskilt konstigt om det inte funkar från backen. Gick riktigt bra och hon har då aldrig flyttat sig så lätt för mig. 
Sen var det dags att hoppa upp och göra samma arbete uppifrån. Vanligt lösgörande, flytta bakdelen få henne mjuk i sidan och framförallt- se till att hon går FRAM och jobbar med bakbenen. Första skänken jag gav henne gick hon emot direkt och det är aldrig okej, så pang fram och lugn direkt när hon svarar framåt. Hon är ju egentligen en väldigt känslig häst som bara fått göra lite som hon själv vill och blivit väldigt bekväm av sig. Sen föll allt på plats och hon gick så bra. Hon var lätt i munnen gick framåt med lätta steg och det kändes så enkelt! Blev ett lagom kort pass idag, men det behövdes inte mer än så, trots att jag faktiskt för en gångs skull kände att jag aldrig ville sitta av för hon var så fin! ;) Det har såklart hänt tidigare, men hon har inte varit rolig i dressyren/markarbetet tidigare utan det har varit hoppningen som har vägt upp allt, nu däremot är det ändring på det och det känns så skönt!! :D avslutade passet som jag började det, att flytta henne på backen och nu gick det så mycket enklare än i början. Före och efter varje pass framöver ska jag göra detta nu och det tror jag verkligen kommer hjälpa oss mycket! 

Efter passet blev det mycket mys och smörjde in henne med aloe vera och arnika, as always. Tror hon tycker det är lite skönt att ha kommit hem igen faktiskt :) 
(Mamma filmade/fotade lite med kameran men har inte laddat över det än, ska försöka fixa det imorn!)

Ellie var även hon väldigt fin! Dock väldigt seg först, kunde knappt få henne till trav!?! Men sen vart det fart på na och hon blev sig själv igen! Galoppera gjorde vi också första gången idag och fy satan vad kul både hon och jag tyckte att det var!!! 
Finaste finaste pell ❤️