Heja Spiran!

Hurtiga dagar denna vecka, och fullspäckade dessutom! 
 
Morgon stunden imorse som jag i vanliga fall ägnar mig åt att mocka och fixa stall efter att hästarna kommit ut fick användas till plugg då jag hade prov idag. Så hade en liten sista check med mig själv innan skolan började. 
 
Efter skolan var det full fart som gällde, på 1h hann jag med att duscha Spiran inför träningen, smörja utrustningen, mocka, fylla höpåsar, äta två mackor, packa transporten, ja det var nog det. hua!
 
Träningen idag gick väldigt bra och jag är så nöjd med Speranzas prestation, och speciellt hennes utveckling!! Det var iprincip bara samlingsövningar, hålla ihop hästen, kontroll kontroll kontroll och styka som gällde. Hon har nog aldrig samlat ihop sin galopp så mycket som hon gjorde idag och hoppade fina språng även fast det bara var låga hinder. Det roligaste var att känna utvecklingen och hur bra hon kämpade genom hela passet!! trots att det var bara hennes absolut hat-övningar så var hon positiv och kämpade på som bara den, bästa Spiran <3 
 
 
När vi sedan kom hem var det bara att ge sig ut med Ellie. Glömde sätta dit stigbyglarna, suckade först över mig själv men sen kom jag på att det bara var bra ju så jag får träna sitsen!! Red henne lite på banan idag hon hon var så himla fin min fina tjej <3 <3 <3 Njuter av varje sekund! Tänkte egentligen inte så mycket på henne, det enda kravet jag hade var att hon skulle gå framåt, vilket hon gjorde. Satt mest och kände på mig själv och koncentrerade mig på min sits och hur jag satt. Bara  av att jag satt still och bra så gick hon så klockrent, satan så bra hon gick!! Kom ut med sin annars korta hals och var väldigt rund och fin!! Ska se till att rida mer utan stigbyglar, det är verkligen så avslöjande!! I vänstervarv sitter jag väldigt still och bra men i höger varv hamnar jag på vänster sittben istället för att vara rak och sitta på båda. Fy skam på mig, MEN det är bara att träna på så SKA det bli bra! :D 
 
 
Nu är det hopp i säng som gäller, ska bara vänta in min älskling som kommer när som helst<3 Imorgon blir det upp tidigt och rida Spiran sedan ska Ellie duschas då hon ska iväg på återbesök, sedan är det skola 8.45-15.20 innan jag jobbar 16-20.30 sen ska jag få hem och sova <333 Fullspäckad dag minst sagt, så nu är det dags att sova! PUSS

En helg går så fort

Hej på er! 

Tänkt att skriva flera gånger även denna helg men icke! Det har varit fullspäckat för min del så det har glömts bort. 

Förutom jobb och födelsedagsfirande har jag även hunnit med att tävla Spiran. Gick ner en klass bara för att leka runt lite och göra det lätt. Hon var så fin så, även fast vi inte fick något jättebra flyt så var hon riktigt duktig. Dubbelnollade och tog en 3:e placering :D Spirans första riktiga placering dessutom, duktig tjej!! <3 
Riktigt mallig och stolt var hon efter att ha vunnit pris :)) <3


Full fart även denna vecka så det visar sig hur uppdateringen blir helt enkelt. Idag tränade vi för Stina och det kändes väldigt bra!! En del att jobba på såklart, men det blir bara bättre och bättre! Imorgon är det träning för Pontus som gäller och på onsdag jobbar jag några timmar. Sedan blir det lite lugnare :) 

Nu är det sovdags för min del, ha de gött!! 

Nästan 11 månader sedan

Idag var första gången på 11 månader som jag och Ellie red på banan!! Lycka så det skriker om det!! Alla små steg som vi tar framåt är så roliga!! Red inte särskilt länge och endast på rakt spår, men så fin hon var! Så himla roligt att vara lite på gång igen!! :D bästa Pell ❤️

Spiran fick ett pass på ängen för att inte behöva gå på banan. Hon jobbade på bra även fast vi busade lite också för att inte ha det seriöst hela tiden. 


Nu ska jag strax åka och jobba några timmar innan jag tar kvällen och laddar upp inför morgondagen. Tävling först och sedan på kvällen blir det 18års firande. Sedan väntas jobb på söndag också. Blir en bra helg det här!! Ha de bra! 

I jaktens tider

Måste bara börja med att uppmana samtliga som går i skolan att plugga på lektionerna. Är inne i ett så bra "pluggflow" just nu och gör klart allt på lektionerna. Har inte en enda gång (än så länge ;)) suttit uppe hela natten dan innan deadline utan jag har skickat in allt långt innan det ska vara inne. Känslan är obeskrivlig, det är så skönt att kunna komma hem och koppla bort skolan helt och bara slappna av!! Har två kvällar denna vecka hunnit med att titta på tv också!!! Det var länge sedan jag gjorde det kan jag säga er. 


Hur som haver så är det tydligen jakt för fulla muggar hos mig. Hmm... Var först ute en sväng med Ellie som gick väldigt bra. Lite spänd var hon dock men annars gick det bra. Mitt lilla lyckopiller <3


Sedan var det tänkt att jag och mor skulle rida ut en sväng men när hästarna var klara och vi skulle kliva ut genom stalldörren hörde vi ett skott. Jaha, och då var jakten igång.... Fick bli ett pass på banan istället, vågar mig inte ut när de skjuter speciellt inte som idag då vi hörde massor med skott!!! Man blir ju bra rädd, men hästarna brydde sig ingenting så det var ju bra det. Det fick bli ett pass med lite inslag av markarbete. Förutom vanligt dressyrjobb, idag fokuserade vi mycket på den förvända galoppen och få henne stark i den samt att det är väldigt lösgörande, så blev det bommar på böjt spår och två sockerbitshinder.

Under hela passet fokuserade jag med på mig själv, på mina skänkar och på min balans. Även fast "hindrerna" var typ 60cm eller vad det nu blir, så kände jag att det var stor skillnad på språnget. Jag kunde stå still och låta henne sköta sitt och vara med henne istället för att flyga runt överallt. Blir spännande att de vad det har gett på tävlingen på lördag när det är någorlunda mer hinder.  Mycket nöjd med dagens pass och hon kändes väldigt mjuk och fin :) 


Nu är det sovdags som gäller och imorgon är det äntligen fredag!!! Har en fullspäckad helg men det blir kul :) 

Bjuder på en bild på finaste hästen också, bästa Acorat ❤️

Så söt han är mitt hjärtegull ❤️❤️

Det löser sig till slut

Att det för knappt en månad sedan kändes helt hopplöst och som att det aldrig skulle gå är så läskigt men så kul på ett sätt. Nu är det verkligen inte så utan jag börjar se ljuset och det börjar äntligen (peppar peppar) gå åt rätt håll för mig igen. 
 
Som jag tidigare nämnt så är Speranza egentligen en ganska "ful" häst om man kollar på extriören. Ganska kraftig med korta framben. Så hon har helt klart det mesta mot sig när det gäller både steg och hoppning. Att hon på bara en månad skulle kunna utveckla sitt steg så mycket som hon gjort trodde jag aldrig skulle gå. När hon kom till mig fanns det bara ett register. Det gick bara att rida i hennes takt och tempo och hon kunde varken länga eller korta sitt steg. Efter många många träningstimmar, massor med tårar och förlorat hopp så har hoppet kommit tillbaka, det gick ju trots allt!! 
 
Igår tränade vi för Evelina och det var verkligen sådär som det varit nu sedan i helgen att hon är GLAD när jag rider. Fina Spiran. Hon har ett helt annat steg nu och rör sig fram med lätthet istället för en stor och tung klump som det var förut. Hade lite att ta igenom och hon blev lite sur men när vi bara fick igenom det så var hon glad igen som om ingenting hade hänt och gick riktigt bra. Verkligen så nöjd med hur vi båda faktiskt har utvecklats under tiden tillsammans och det är så kul att det går framåt. 
 
Bara att fortsätta jobba vidare, idag ska vi ut i skogen och ta det lite lugnt. På lördag ska vi iväg och hoppa en 110, känns schysst mot henne att åka iväg på en tävling och bara göra det väldigt lätt, eftersom hon ändå inte gått så mycket 120 tidigare. Så det blir kul att åka och "skutta runt" lite :)