Vilken helg!Nu börjar det kännas att vi har sommarlov, och jag klagar verkligen inte! Egentligen har jag ingenting emot att gå i skolan, det är ju ändå rätt behagligt måste jag säga. Det jobbiga är plugget som följer med hem (därför man ska göra klart allt som går att få klart under skoltid ;)). Nu däremot är det jobb på dagarna och sen när man kommer hem kan man göra vad man vill, det är så jag vill ha det!! Ett år kvar innan vuxenlivet kommer på riktigt, ska bli så kul men samtidigt lite läskigt. 

Hade en helt fantastisk helg och fick verkligen vila upp mig. I lördags var jag och Olivia iväg till Bråvalla vilket var riktigt bra!! Helt klart värt det och jag lär säkert åka dit fler gånger, då hoppas jag att jag stannar kvar och campar, tror det är mycket roligare. I söndags hade jag en riktigt latdag. Låg vid poolen och stekte med min älskling nästan hela dagen, sååå underbart och skönt att inte göra någonting. 
Igår, måndag, var det dags för jobb igen. Därefter kändes det som jag hade en miljon saker att göra när jag kom hem. Var tvungen att fixa en del grejer då det kommer några hyresgäster till ladan idag och sen självklart fixa stallet, rida och annat småfix. Jäklar vad tid det ska ta med allt alltså men hann nästan med allt som skulle göras. Speranza tränades för Stina och jäklar vad jobbigt det var tyckte hon haha. Märks att vi inte tränat dressyr för någon på ett litet tag nu. Idag ska hon ridas ut och imorgon ska hon bli kollad av equiterapeut. Sen får hon det lite lugnare veckan ut och under nästa vecka. Hon kommer ridas på som vanligt såklart, finns ingen anledning att ställa av henne. Men en lugnare vecka och med mer uteritter och annat jobb som i form av konditionsträning och så kommer sitta fint. Återhämtningen är viktig men att återhämta sig betyder inte alltid vila, det kan vara som nu att träna andra muskelgrupper eller andra saker som kanske inte görs regelbundet varje dag i den "vanliga" träningen eller vad man ska säga. 


Jobbar på idag med. Nu ska första hästen ridas här så får vi se vad som ska göras resten av dan! CHAO 

Otroliga häst

Jaa vad ska man säga, har inga ord för att beskriva hur GRYM min häst är alltså. Aldrig ridit någon med en s¨dan fantastisk inställning på hinder som hon har, galet sjukt. 
 
Hon kändes lite trött och lång idag med precis som igår, vilket är helt förståeligt. Dock gäller det att få igång henne ändå och pressa lite, så hon bibehåller kraften i bakbenen istället för att gå på tomgång och ramla fram på bogen. Inne på banan kändes hon väldigt fräsch och hade en riktigt bra galopp! Idag var jag på med benen men ändå lugn, precis som jag ska! :) Hade bra flyt genom hela banan och fina framåtlägen. Till kombinationen var det en helskum väg och jag red iväg lite där men det löste hon galant ändå bästa hästen <3 såå nöjd verkligen med in stjärna! Nollat alla starter vi startat hittills, hur bra är inte det?! ;) 
 
tycker dessutom jag hängde med mycket bättre i sprången idag!! Trots att jag hade ont i knät, hehe. Glömde att ha på knäskyddet vilket var dumt, men men.. det gick ju bra ändå! :D 
 
Något har hänt med inställningen på kameran så därför är det mörkt tyvärr... aja, bättre än ingenting!
 
 
 

Tävla äger

Att det kan vara så roligt att tävla?!?! Varit så himla glad både efter igår och idag, beror nog mycket på min fantastiska häst men även att få känna att man är på gång igen med tävlandet! Nu vet jag igen varför jag gör det här!!
 
 
Igår (onsdag) hoppade vi en 110cm avd. B (hoppar avdelning B alla dagar som jag nämnt tidigare). Kunde väl inte gått så mycket bättre, hade henne bra mellan hand och skänkel och kände att jag kunde vara med och påverka. Sen gäller det ju att sitta kvar också... vilket jag som tur var gjorde ;) var två gånger det var riktigt nära att jag flög av för hon hoppade så väl haha. Bästa Spiran!! Nolla gjorde vi också, vilken pärla hon är alltså <3<3 batteriet i kameran var slut såklart.... men mamma filmade iallefall med sin mobil, inte världens bästa kvalité meeeen bättre än inget! 
 
Kommer lite tajt in i kombinationen men förövrigt tycker jag det är en jämn och bra runda. 
 
Idag var det dags att gå upp ett snäpp och debutera 115. Hon kändes något trött på framhoppningen så hoppade inte särksilt mycket där. Hade henne inte lika bra mellan skänkel och hand och mötte inte upp tillräckligt bra med benen på vissa hinder, speciellt hinder nr. 4. Efter den tycker jag det flyter på bättre så jag är ändå nöjd. Hoppa de kan hon ju minst sagt min lilla tjej! Imorgon får jag vara mer noggrann med att hon verkligen ÄR framme för skänkeln hela tiden även om hon kanske är lite trött. Det är bra för henne att träna på att hoppa meeting även fast hon får sova hemma och gå i hagen. Imorgon går vi ner igen och hoppar 110. Jag tycker att man alltid ska gå ner en klass dagen efter att man debuterat en ny höjd om man gör det på ett meeting. Det viktiga är att hästen får känna att det är lätt och att den "kan" oavsett hur det gick i huvudklassen, som jag då anser är den nya höjden som man debuterar på. Då får hästen en bra och positiv känsla med sig hem! :) 
 Min sits är väl inte den bästa i sprången på den här damen, hehe. Men jag lovar er att det är inte lätt att sitta kvar! Jobbar stenhårt med att försöka bli mer still och stadig i sprången, det kommer :) 
 
 
 
 
 
Fina Fina Fina Speranza <3
 

Sjukstuga

Visst hade jag väl rätt i söndags när jag anade att sjukstugan låg bakon hörnet för min del. Vaknade upp i måndags och mådde inte bra alls, hade inte jättehög feber men ändå en del. I vanliga fall har jag rätt låg temperatur också så febern blir "högre" för mig eller vad man nu ska säga. 
 
Lyckades ändå pallra mig upp och åka iväg och jobba. Hur jag nu orkade med det har jag ingen aning om men det gjorde jag iallefall och är både förvånad och stolt över att jag orkade med det. När jag får feber och är sjuk blir jag så sjukt utmattad och orkar verkligen inte göra någonting tills jag frisknat till, så det var bra gjort av mig att ändå jobba en hel dag i 8 timmar. När jag kom hem däremot slocknade jag direkt och sov i tre timmar innan jag tog mig upp, åt lite mat, innan min älskling kom hit och jag somnade lika snabbt igen. Tyvärr fick mina egna hästar ta stryk med en extra vilodag, inte bra alls enligt planeringen, men nu var det så det fick bli helt enkelt. Man kan inte vara på topp jämnt och alltid göra som man planerat. 
 
Igår kände jag mig aningen piggare, mindre feber men en jävla halsont istället. stack iväg och jobbade och det gick ändå bra. På förmiddagen var jag själv så jag fixade stallet och sådant, skrittade ut på en häst samt promenerade med en innan det var dags för lite lunch och sedan fixa de hästarna som vi skulle åka iväg med som skulle hoppas efter lunch. Båda hoppade bra tycker jag och när vi sedan kom hem var de bara att ta in de andra hästarna, fixa de hästar som varit iväg och hoppat och så smörja all utrustningen innan jag begav mig hemåt. För att det inte skulle bli som i måndags (att jag slocknade direkt när jag kom hem) gick jag direkt ut och red när jag kom hem. Joggade spiran bara lite lätt på banan eftersom hon vilade i måndags tyvärr och nu ska tävla tre dagar. Blev mest skritt och galoppjobb då det kändes som att huvet helt seriöst skulle sprängas när jag travade. vidrig känsla. Ellie fick en liten promenad bara innan jag mockade och packade hö till mina hästar och sedan fick gå in och äta lite innan jag fick sova med mitt hjärta. 
 
 
Nu är jag ledig resten av veckan, tror det passar väldigt bra för min kropp så den får vila upp sig lite. Nu blir det tävling i dagarna tre istället, idag börjar det inte förens 15 men imorgon och fredag som vanligt på morgonen. Skönt att det börjar senare idag så jag fick sova ut ordentligt och nu i lugn och ro hinner fixa med allt :) Tyvärr ska jag nog tävla utan knoppar... Tycker vekrligen att man alltid ska knoppa men Speranza hoppar så jävligt så brukar vilja ta mantag, hehe. Kände sist vi tävlade att jag hade behövt manen i vissa språng ;) Så då får det bli så helt enkelt! :) 
 
Nu har jag dragit mig lagom länge, så dax att ta tag i allt och gå ut och fixa inför eftermiddagen, håll tummarna för oss! Puss 
 
 

Midsommar och annat somrigt

hallå där! 
 
Är frånvarande härifrån som vanligt, men det är så det är helt enkelt. Livet rullar på ändå somsagt. Spreanza börjar ta sig nu och börjar bli aningen starkare. Fortfarande mycket mycket jobb kvar såklart, men vi är påväg till det bättre iallefall. Nu i veckan ska vi tävla tredagars så får vi se hur hon fixar det. Tränade i torsdags för Jannica och det var väldigt svårt men gick otroligt bra!! Rider bara avd.B alla dagarna. Nu i början vill vi bara få till bra rundor, så känner inte att vi behöver rida mot klockan. I juli däremot ska vi debutera 120 är det tänkt och då även i avdelning A, spännande! Nästa vecka blir en lugn vecka med promenader, skogsridning och liknande som lite återhämtning efter några mer intensiva veckor för Spirans del. Sen är det bara på't igen med träningen :) 
 
 


Hade en väldigt trevlig midsommar som firades hos Felicia som fyller år idag, grattis!!! Väldigt trevligt och roligt hade vi. Tog dessutom ut rälsen i underkäken i torsdags!!! Äntligen är all skrot ute!! Resten av helgen har jag spenderat med min käre pojkvän. Idag var det tänkt att jag och olivia skulle åka och köra laserdome men efter typ hundratals samtal utan något svar blev det inget av det. Istället jag har under dagen efter att hästarna var klara gjort absolut ingenting. Känns som jag håller på att bli sjuk så har typ bara legat i sängen och kollat på greys varvat med att sova lite. Värdelös dag verkligen, men nu är den äntligen snart över, så jag får sova för att sedan gå upp och jobba imorgon!


<3
 har även suttit och kollat på massor av gamla filmer på mina hästar från träningar och tävlingar. Jääävlar vad sugen man blir på att träna och tävla alltså!! Saknar artieparti som bara den när jag kollar på filmerna med han. Vilken jäkla utveckling vi gjorde på den korta tiden han var hos mig. Fina hästen. 
 
Blir så sugen att komma igång med pellpell igen också, alltså vilken superponny hon är!! Så himlans stolt och glad över att hon är min och utvecklingen som vi hade under förra året är inte så dum den heller. Bästa lilla häst.