Dagarna som gått

Har inte blivit mycket uppdaterat här inte under den senaste veckan men vi alla överlever ändå. 
 
 
Livet rullar på sedan sist och vi har gått in på höstlov. Otroligt skönt och välbehövligt, mindre kul är att jag har två prov och sen tror jag vi har 4 ller 5 inlämningar till veckan efter lovet vilket känns mindre kul. Sitter just nu och försöker få klart minst 2 inlämningar innan Maria kommer hit vid 12, får väl se hur det går med det haha. 
 
Ellie har ni fått lite uppdatering om, hon känns hur fin som helst just nu och det är så kul att allt slit har gett resultat. 
 
Storhästarna går finfint dom med. Har lite problem med hoppningen med Acorat vilket är väldigt tråkigt, men i det vanliga jobbet känns han hur fin som helst, så tur är väl det haha :). Artie gör framsteg och blir bara starkare och starkare och känns bättre och bättre vilket såklart också är kul! :) Har tränat lite på bytesserier med båda två och det är sååå kul!!!!! :D De börjar faktiskt bli helt okej nu, mer balancerade, raka och att timingen stämmer. Så häftig känsla när det funkar! Igår när jag tränade Artie för Stina klarade vi av att göra fyra st i vart tredje och de blev bra också!!! Så jäkla häftigt det är haha :D Helt perfekta är de såklart inte, men det är bara att öva på ;) 
 
 
 
Igår var Oliv här hela dagen och det var väldigt trevligt <3 längesedan sist oom vi säger det så! Gjorde högskoleprovet i Lördags också, jobbigt som tusan för hjärnan men det gick nog bättre än förväntat tror jag. Det återstå att se när jag får tillbaka resultaten om en månad så att säga. På kvällen träffade jag mian saknade vänner vilket var väldigt trevligt <3 I Söndags kväll hade Jag, Lovisa och Felicia en liten myskväll vilket även det var väldigt trevligt! Det gäller att passa på att va med vänner nu för mig eftersom det inte hinns med så mycket i vanliga fall ;) 
 
 

Grymma Pell

Hon slutar då aldrig imponera lilla Ellie. Igår fick hon följa med och vara med på KM i dressyr för skojsskull. Gick mycket bättre än förväntat vilket var väldigt kul!! Red ihop hela 66,2% i LB:1 och med det så vann vi!! Hon har blivit så fin så det var riktigt roligt att det faktiskt även gav bra resultat på tävling! :D 
 
 

Stora framsteg

 
Artie har blivit mycket mer loss i sidorna så nu är det fokus på att få en rundare galopp och jobba med rakriktningen. Han gör det väldigt bra även fast han tycker det är väldigt jobbigt ;) 
 
I tisdags fick han följa med och hoppträna för Pontus. Var mer banhoppningsträning vilket passade oss super så vi fick träna lite på det! :) Är otroligt nöjd med tärningen, jobbade på att han måste ha en rundare galopp hela tiden så han inte sänker ryggen och blir spänd och hoppar med sänkt rygg. Måste även se till att bibehålla samma tempo hela tiden så jag inte gasar på och sen inte hittar några avstånd. Gick mycket mycket bättre när vi fick till det tycker jag. På linjen mellan hinder 4 och 5 blev det väldigt tajt på andra rundan som är på filmen då han tog den framåtdrivande skänkeln mycket bättre än jag förväntat mig, hehe :) Kom bara på det igen och då blev det riktgit bra! :D Väldigt nöjd med träningen och Arties prestation! 
 
 
Igår (onsdag) fick han även följa med och träna för Evelina och var så duktig så! Nu när han är mer loss så har vi börjat jobba mer på rakriktningen, och oj vad han tycker det är jobbigt haha. han går gärna ett par decimeter innanför eller utanför spåret med bakdelen. Så det gäller att först och främst se till så att framdelen är rak, och därefter jobba in bakbenen så han får dom rakt under sig. Han gjorde det arbetet väldigt bra och när han kom igenom det jobbiga så blev allt mycket enklare för honom också. Han börjar även bära sig bättre i den förvända galoppen, men det är väldigt jobbigt tycker han så det är bara att fortsätta kämpa på med den :) Även bytena börjar han göra mer på min signal istället för när han själv tycker det ;) Väldigt nöjd med honom!! Imorse blev han glad att få komma ut en sväng i skogen efter några dagars hårdare arbete :)) 

Hösttisdag

Lyckades idag låsa in min nyckel i mitt skåp, alltså?!?! Orkar inte. Förövrigt en rätt lugn dag i skolan ändå, och en dag närmare höstlov. Som jag längtar!!! Fick julkänsla både igår och sen imorse när det fortfarande var mörkt när jag stack ut och red, längtar även till det haha. 

Ellie och Acorat gick varsina pass imorse, och nu ikväll ska Artie med på hoppträning för Pontus. Ellie var fin, en liten lugn uteritt för hennes del. Acorat var helt överlycklig att få galoppjobba på ängen, satan så pigg och glad han var! Bästa killen <3 


Igår skrittades Ellie ut en sväng och de andra två gick varsitt pass för Stina. Artie gör stora framsteg och börjar bli mycket mer bärig i den lite större traven och även galoppen. Acorat var väldigt fin han med. Hade lite svårt att få igenom det sista i vänster varvet då jag blev sparkad på idrotten i fredags på innersidan av vaden haha. Så när jag måste trycka med vaden får jag fortfarande ont och har därför lite svårt just nu. Men snart borde det släppa och tills dess får jag göra så gott jag kan :)