När ska det ta slut

Halloj! 

Den stora frågan är, när ska alla motgångar, små som stora, ta slut för oss???? I söndags när vi kom hem från Stockholm hade en av våra getter äntligen fått en liten Killing, problemet var bara att den var död. Inte det allra roligaste att komma hem till, som vi längtat efter den lille krabaten. Varför den var död vet vi inte, kanske fick den syrebrist eller något vid födseln, svårt att veta med tanke på att vi inte var där. Det var bara att begrava den direkt efter att vi kommit hem. 

Förövrigt är det väl bra, inga lektioner varken idag eller imorgon så det tackar och bockar jag för. Speranza tror jag har världens träningsvärk för igår var det inte så jättekul tyckte hon inte ;) Tror inte att hon riktigt är van att sätta under sig ordentligt och arbeta hela tiden utan hon har somsagt varit i sin "comfortzone". Idag ska vi ut och galoppera tänkte jag, vill lossa på handbromsen lite och då är det perfekt att göra det ute i skogen där dom normalt sett har lite mer driv själva :) 

Lilla Ellie ska också ut som vanligt men ingen galopp för henne än på ett tag ;) 
Några bilder från helgen 

Bäst att ta tag i allt innan jag ska fara in till stan och träffa oliv! 

Duktiga Speranza!

Hallådär såhär på fredagskvällen!!

Ganska så lugn skoldag idag, fick sluta tidigare också vilket gjorde dagen lite bättre. Direkt hem för att sladda banan och bygga lite hinder då jag skulle träna för Jannica med Speranza innan jag stack iväg till Stockholm. Gjorde ett riktigt bra pass verkligen, det har hänt massor på bara en vecka, riktigt roligt! Fick till bra och fina språng också, det här känns super! :D fokuset nu ligger på att stärka hela henne. Främst ska bakbenen igång mycket mer, hon måste bli kvickare både i den vanliga ridningen men även över hinder. Ut och galoppera ska vi också göra, måste få igång den en aning mer. När allt är på plats tror jag det kommer bli riktigt bra! Bara att ta en dag i taget och se till att ge henne de bästa förutsättningarna för att hon ska bli så bra och stark som möjligt. 

<3 

Har anmält oss till lite tävlingar i juni, mycket spännande! Blir kul att se hur hon är på tävling :) om två veckor är det dags för vår första start. Hoppar då en 1m och sedan en 110 för att komma igång lite :) 

Torsdaggg

Goddagens! 
 
Precis hemkommen från första riktiga skoldagen på ja, jag vet inte hur länge. Nästan glömt bort hur man ska göra och bete sig. Skämt åsido. Kändes bra att göra något vettigt för en gångsskull. Inte för att det fanns något att göra förutom på sista lektionen typ men jag överlever. Ganska skönt för att säga det som så. Dessutom fick vi grillat till lunch, så det kunde väl inte bli så mycket bättre än så! 
 
 
Igår var första gången vi var iväg med Speranza på en träning för Evelina. Kul att visa upp nya stjärnan och hon var väldigt duktig. Hon är dock inte van att arbeta med bakbenen för fem öre utan vill gärna gå i sin egna takt och tempo. Så det är nu bara att jobba på stenhårt, massor med övergångar och tempoväxlingar HELA tiden så hon aldrig får hamna i sin bekväma zon. Hon måste komma ur det och kunna få ett större register, både vad det gäller att ta tillbaka samt framåt. Får vi baara ordning på det så kommer det gå mycket bättre! :) ut och galoppera massor ska vi också göra så hon får upp konditionen, inte bara jga som behöver stärka min hehe ;) 
 
i brist på bilder får ni titta på den här skönheten <3
 
Nu ikväll ska vi på en informationskväll om hur man ska hålla hästen frisk, Speranza och Robby ska även följa med och få lite behandling har jag för mig, det passar bra det att hon får en liten genomgång :) 
 
 

Latisdagar

 
 Godmorgon! 
 
Igår var jag "ledig" från skolan då alla andra hade nationella i matte 2b, medan en själv gjorde det i mars. Skönt med en extra dag ledigt, fast just nu skulle jag faktiskt bara vilja ha lov istället för dessa ströveckor där vi knappt gör något, men men vad ska man göra. inte så långt kvar ändå. Inte någon vettig dag idag heller, så får helt enkelt göra den vettig på annat sätt! 
 
 
Nu ska jag ta och kolla ett avsnitt Grey's Anatomy medan frukosten ska smälta så jag sedan kan ta mig ut på en liten springtur! Tog mig i kragen och stack ut igår också!! Verkligen välbehövligt för att säga det som så. Har dessutom coopertest nästa vecka och helst av allt skulle jag vilja slå det jag hade i höstas... Tveksamt om det kommer gå med tanke på att jag hade riktigt bra kondition då (var ute och spang en gång i veckan och sen hade jag tre hästar att hålla igång) tillskillnad från nu, haha. Det visar sig helt enkelt hur det står till med konditionen! Har dessutom en liten utmaning med med själv, nämligen att göra armhävningar, hahah. Alltså det är så himla pinsamt, men något som jag aldrig kunnat gjort (och fortfarande inte kan) är att göra armhävningar. Igårkväll visade Erik mig hur man ska göra, så nu vet jag tekniken iallefall. Att sen utföra det är en annan sak, heeheh. Så nu ska jag träna stenhårt för att sen visa att jag faktiskt kan och inte är så dålig längre, en vecka har jag på mig, kämpaaa. haha.
 
 
Ska sen in till stan för att hämta min nya plattång som kommit, tjohoo!! Mitt körkort har även det kommit så det ska också hämtas ut. Efter det ska Ellie få komma ut på en tur innan vi åker med Speranza och tränar för Evelina :) 
Underbart väder idag dessutom, hoppas ni får en bra dag!! 
 
 
Vore inte helt fel att gå i shorts och linne utan att frys ihjäl :) 

Måndag igen

Ny vecka med nya tag och nya uppgifter. Känns dock som att vi knappt har någonting alls vettigt att göra i skolan? Onödigt att ens behöva gå hit, skulle lika gärna kunna ta lov NU!! 
 
Hade en lektion idag på morgonen som vi gjorde absolut ingenting på. Den var till för att göra klart sådant som inte var klart så jobbade med lite ekonomi då istället och fick klart två uppgifter som skulle göras senare idag på lektionen. Skönt det iallefall. Vad jag vet nu är det bara en juridikuppgift och en svenska uppgift (som vi får på måndag) som ska göras innan skollan slutar, så vad som händer resten av veckan är ju en bra fråga haha. 
 
Ellie är lite halvt tokig nu när jag rider såfort jag inte travar. Först när vi bara skrittade var ohn väldigt lugn men nu mera är hon tokig bara för att hon vet att hon får trava. Dock i max två minuter så det är ju inte särskilt mycket. 
Speranza sköter sig finfint, igår longerade vi lite. Väldigt bra så vi får lära känna varandra på marken och får en god kontakt och kommunikation på så sätt. I Lördags vilade hon då jag var tvungen att åka och köpa en längre sadelgjord ;) men nu är det fixat! Ikväll blir det träning för Stina med henne och Ellie skrittas ut med lite travinslag.