V.49

Slutet av året närmar sig och det ser ut som att det får bli en nystart till 2016, och försöka komma bort från allt elände. 
 
Det snurrar så mycket i huvudet av alla funderingar fram och tillbaka, så helst av allt vill jag bara gömma mig under täcket tills, ja jag vet inte riktigt. 
 
 
Igår var vi och besökte Friends Arena och SIHS. Det var roligt att få se bra ridning, och kul att komma bort lite. Även fast det bara var en dag så blir det som en semester och man kan sluta fundera. Handlade knappt någonting alls, endast en tävlingstopp till mig som jag fick till ett riktigt bra pris, vilket gör att det alltid känns bättre ;) Förr handlade jag jämt MASSOR men nu för tiden handlar jag knappt någonting på dessa mässor, haha... Kanske för att det finns för mycket att välja mellan och för att jag vill ha så mycket att jag helt enkelt inte köper någonting. Haha. Hade varit bra om jag fick med mig ett nytt "hemmaschabrak", men det är ju inte så svårt att klicka hem något sådant nu för tiden ;) '
 
 
Ny vecka och mycket som ska ske. Bara att ta tag i plugg och allt annat. Lite snö på marken var det imorse dessutom, så lite ljusare har det blivit under natten. 
 
Ha de gött kära ni, lev i nuet och ta vara på varje minut. hade
 

Torsdags funderingar

Dagarna rullar på i vanlig ordning och jag kan inget annat än toklängta mer och mer till jullovet för varje dag som går. Det är idag 198 dagar till studenten och jag längtar mer ån någonsin. Det ska bli SÅ kul att få börja leva sitt liv på riktigt. Lovely. Den dagen är snart här, den lyckliga dagen i juni om 198dagar. 

Idag värker huvudet som bara den, vilket den gjort sedan i tisdags (och jag som aldrig har ont i huvudet?) men jag kämpar på. Helst av allt vill jag just nu bara lägga mig i sängen under ett varmt täcke med min älskade bredvid mig och sova och ta det lugnt. Men nu ska vi i äg och träna istället! Det är bra medicin det med, även fast det känns motigt att gå ut när det är kolsvart och kallt ute, men det blir bra såfort man kommer ut och kommer igång med det som ska göras. 

Önskar även att det fanns lite mer pengar på kontot trots att lönen kom igår. Åh vad jag längtar efter en fast inkomst, som förhoppningvis är relativt hög inom några år! ;) 

Dags att ta sig i kragen, kämpa på i mörkret! Snart är november över och om knappt en månad vänder ljuset! 

Pinsamt

Hej hopp och så var de söndag igen (och älsklings födelsedag!❤️). 

Igår var det som tidigare nämnt sista tävlingen för året och ja vad ska man säga... JAG SKÄMS. Haha. Hon gick ac lite stort på 4an och även fast jag kände på mig att hon skulle göra det så var jag inte med i språnget vilket ledde till att jg tappade högertygeln. Väldigt nära till vänster stog det ett annat hinder så ja blev orolig att hon skulle hoppa det och drog i vänstertygeln vilket ledde till att hon hoppade til lör hon inte visste vart hon skulle och så trilla jag av, haha..... Alltså hur dålig får man vara egentligen?!?!???? Man blir ju bra trött på sig själv haha. Jaja, första gången jag ramla av på tävling, förutom bär jag och Ellie gick omkull då. Och det var ju inte så att Spirab gjorde något fel så jag får skylla mig själv. 


Nu blir det tärning i massor under vintern så ska vi fan visa er att vi också kan!! 

Bäst är hon iallefall❤️❤️

En sak som jag däremot störde mig på är att folk inte förstår att man ska hålla avstånd när man har rödrosigt i svansen?????? Hon lättade i baken 2 eller tre gånger på framhoppningen + att jag sa till att de skulle hålla avstånd. Är det så svårt att förstå??? Det är ju inte det att ja är rädd för att hon ska sparka, utan jag är rädd att någon ska bli skadad pågrund av att de kommer för nra. Trist när folk inte håller avstånd när man ändå gör allt man kan för att varna folk. Jaja.. 


Nu är det sovdags, imorgon ny vecka och nya tag och på tisdag är det 200dagar kvar till studenten!!!!! Bara några få veckor till jullov också, längtarrrr! 

Ha de gott! 

Duktiga hästis

Igår (onsdag) var det ÄNTLIGEN dax för en träning för Evelina igen!!! För min del har det inte blivit av På två gånger så det måste vara typ 6 veckor sedan sist. Och jäklar vilken skillnad det var!! 

Så kul att Evelina såg att det hade blivit mycket bättre! Spiran har verkligen biffat på sig och höjt sig själv i framdelen och går inte alls lika mycket på bogarna som hon gjorde förut. Galoppen börjar bli väldigt bärig och fin medan traven är lite sämre, men fortfarande mycket bättre mot hur det har varit!  

Jobbade lite olika skolor, fokuserade på lösgjordhet och tränade mer på den förvända galoppen. Nu måste jag verkligen se till att jobba henne i den samtidigt som jag kan träna byten också, hon ska ju trots allt göra som jag ber henne och kunna göra olika rörelser på kommando. Det blev mycket bättre bara redan igår så det var kul! :D 


Snart så kommer hon komma ikapp sin åldersgrupp! Hon är fortfarande som en 4-5åring i utbildningen men efter det här året som bestått av massor med träning på grunderna så kommer det bli bra! 

Sötnöt

Nu ska jag ut och rida i regnrusket, usch vilket tråkigt väder det är idag!! 

SÅHÄR SKA DET VA

!!!!!!!!!!!!! Är det enda jag kan säga, är så glad så glad så GLAD!!! :D Nu börjar det på riktigt släppa i träningen för mig och Spiran, nu när vi har hittat rätt träningsteknik eller vad man ska kalla det. Så himla himla glad!!!
 
Igår var vi iväg igen och tränade för Klaas och gjorde en så förjäkla bra träning så det finns inte. VIsst fanns det kanske lite saker som gick mindre bra, men vad gör det? Man (jag) är ju trots allt iväg och tränar för att jag ska lära mig saker och utvecklas, inte för att jag redan kan allt!
 
Nu har jag verkligen fått ordning på mig själv, och fy helvete vad lätt allt blivit sedan dess! Var efter kanske ett eller två språng, men då var det ändå inte så förskräckligt som det har varit!! Dessutom så börjar jag och Spiran kunna kommunicera mer och bättre nu, hehe. Nu har vi båda två mer koll på allting och kan samla ihop oss samtidigt som vi kan rida på framåt! Hade ju egentligen redan gjort årets sista start men vi åker iväg på lördag för skojs skull och tävlar en 110. Ska bli kul att se om vi väl på tävling får ett kvitto på allt vi tränat på sedan sist. Ska bli riktigt roligt iallefall!! :D 
 
 
Nu känns det inte hopplöst längre, eller som att jag aldrig kommer klara det. Efter bara 3 träningar för Klaas har det hänt så jäkla mycket och både jag och Speranza och vi som ekipage har utvecklats något enormt!! :D Fantastisk känsla, det är ju så här det ska vara!!! Det är ju meningen att man ska utvecklas, bli bättre och komma vidare genom träning, gaaah är så taggad nu på vinterträningen och nästkommande tävlingssäsong! :D 
 
Hej hopp kära vänner och glöm aldrig bort att vill du så kan du!