Stora framsteg

 
Artie har blivit mycket mer loss i sidorna så nu är det fokus på att få en rundare galopp och jobba med rakriktningen. Han gör det väldigt bra även fast han tycker det är väldigt jobbigt ;) 
 
I tisdags fick han följa med och hoppträna för Pontus. Var mer banhoppningsträning vilket passade oss super så vi fick träna lite på det! :) Är otroligt nöjd med tärningen, jobbade på att han måste ha en rundare galopp hela tiden så han inte sänker ryggen och blir spänd och hoppar med sänkt rygg. Måste även se till att bibehålla samma tempo hela tiden så jag inte gasar på och sen inte hittar några avstånd. Gick mycket mycket bättre när vi fick till det tycker jag. På linjen mellan hinder 4 och 5 blev det väldigt tajt på andra rundan som är på filmen då han tog den framåtdrivande skänkeln mycket bättre än jag förväntat mig, hehe :) Kom bara på det igen och då blev det riktgit bra! :D Väldigt nöjd med träningen och Arties prestation! 
 
 
Igår (onsdag) fick han även följa med och träna för Evelina och var så duktig så! Nu när han är mer loss så har vi börjat jobba mer på rakriktningen, och oj vad han tycker det är jobbigt haha. han går gärna ett par decimeter innanför eller utanför spåret med bakdelen. Så det gäller att först och främst se till så att framdelen är rak, och därefter jobba in bakbenen så han får dom rakt under sig. Han gjorde det arbetet väldigt bra och när han kom igenom det jobbiga så blev allt mycket enklare för honom också. Han börjar även bära sig bättre i den förvända galoppen, men det är väldigt jobbigt tycker han så det är bara att fortsätta kämpa på med den :) Även bytena börjar han göra mer på min signal istället för när han själv tycker det ;) Väldigt nöjd med honom!! Imorse blev han glad att få komma ut en sväng i skogen efter några dagars hårdare arbete :))